Гран При на Италия този уикенд може би ще е

...
Гран При на Италия този уикенд може би ще е
Коментари Харесай

Ферари натоварва повече моторите на “Монца”?

Гран При на Италия този уикенд може би ще е една от последните благоприятни условия на Ферари да заличи част от отрицателните страсти в хода на сезона във Формула 1, в който Шарл Леклер и Скудерията стартираха като любимци, а в този момент са безнадеждно надалеч от водачите Макс Верстапен и Ред Бул.

На “Монца ” дългите прави още веднъж ще са мощното място на Ред Бул, а F1-75 Ферари се показва по-добре на трасето с бовни завои, само че след въвеждането на директивата за битка с подскачането на автомобилиете, болидите на Скудерията към този момент изостават на разнообразни типове трасета.

В квалификациите водачите на Ферари остават мощни с меките сликове, само че в надпреварите гумите им стартират да прегряват, излизат от оптималния си работен температурен прозорец и губят сцепление и скорост.
 Леклер: На Леклер: На " Монца " ще е още по-трудно!
На “Зандвоорт ”, където няма дълги прави Леклер записа едвам 6-ата по експедитивност обиколка, а разликата му с Макс Верстапен беше 0,761 секунди. По-бързи от Шарл бяха и водачите на Мерцедес и Фернандо Алонсо с Алпин.
 Сайнц с нова задвижваща система на “Монца ”? Сайнц с нова задвижваща система на “Монца ”?
Според непотвърдена информация, във Ферари възнамеряват да се върнат към аеродинамичния пакет и настройки, употребявани в Гран При на Франция, като тове ще бъде тествано в границите на няколко тествания в петъчните тренировки.
 Розберг: Във Формула 2 и Формула 3 се оправят по-добре от Ферари Розберг: Във Формула 2 и Формула 3 се оправят по-добре от Ферари
“Монца ” изисква аеродинамичен пакет с минимално прилепяне за допустимо най-висока скорост на вършиме плюс колкото се може повече мощ от системата за задвижване. Предполага, че моторите на водачите на Ферари ще работят при повече натоварване и ще обезпечат повече мощ.
 Биното: Такива неточности не би трябвало да се случват Биното: Такива неточности не би трябвало да се случват
Най-вероятно Леклер ще употребява задвижващата система, която се появи на колата му за “Спа ”, само че не беше употребена на “Зандвоорт ”. Сайнц пък чака нова задвижваща система, поради която ще започва по-назад. Разбира се, тези решения се лишават от ресурса на двигагателите, само че успеха на “Монца ” е доста значима за Ферари

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР