Гран при на Германия във Формула 1 няма да остане

...
Гран при на Германия във Формула 1 няма да остане
Коментари Харесай

Наказание на "Алфа Ромео" донесе точки на Хамилтън на "Хокенхайм"

Гран при на Германия във Формула 1 няма да остане в историята, като стартът, който не носи никакви точки на " Мерцедес ", откакто Люис Хамилтън съумя да влезе в първите 10. Далеч след края на надпреварата на " Хокенхайм " международният първенец получи точки поради наказване на водачите на " Алфа Ромео ". Това се случи след решение на комисарите.

Кими Райконен и Антонио Джовинаци приключиха седми и осми, само че и двамата получиха санкции от 30 секунди, които се прибавят към крайния им резултат. Причината е открит проблем при стартирането на двата болида на " Алфа Ромео ".

Според стюардите се нарушава правилото, изискващо водачите да ръководят колите си сами, до момента в който при Райконен и Джовинаци е открито електронна помощ при потреблението на съединителя.

" ФИА изисква въртящият миг в съединителя да подхожда на нужния при тръгване след отпущането му. Това би трябвало да стане в границите на 70 милисекунди. При двете коли на Алфа Ромео времето е надлежно 200 и 300 милисекунди. Това значи по-плавно подаване на въртящия миг, което на мокра писта може да даде преимущество. Стюардите постановиха, че това е нарушаване на разпоредбите, без значение дали е дало действително преимущество на водачите ", обясниха комисарите.

Така Райконен и Джовинаци приключват 12-и и 13-и и остават без никакви точки. В топ 10 влизат Хамилтън, който е девети и Роберт Кубица, който взима една точка. Това е и първата точка за " Уилямс " от началото на сезона.

От " Мерцедес " бяха напът да повторят представянето от Испания 2016, когато за финален път и двамата им водачи не взеха точки. Стартът в Германия беше извоюван от Макс Верстапен при доста тежки условия, доста произшествия и няколко излизания на кола за сигурност.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (501)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР