Гран При на Австралия във Формула 1 бе отменено в

...
Гран При на Австралия във Формула 1 бе отменено в
Коментари Харесай

Отмениха Гран При в Австралия заради COVID-19

Гран При на Австралия във Формула 1 бе анулирано в петък заради епидемията от ковид единствено часове преди първата свободна сесия на „ Албърт Парк ". „ В 09:00 часа през днешния ден Корпорацията на Гран При на Австралия бе посъветвана от Формула 1 по отношение на желанието им да анулира първия старт за сезона ", се споделя в изказване на корпорацията. „ Корпорацията на Гран При на Австралия удостоверява, че надпреварата се анулира неотложно ".

До решението се стигна, откакто член от екипа на Макларън тества позитивно за ковид. От отбора мигновено се отдръпнаха от надпреварата в Мелбърн, а други 14 от личния състав бяха сложени под карантина за две седмици. Всички те са били в контакт със инфектирания. Вторият старт от Формула 1 в Бахрейн ще се организира пред празни трибуни, като присъединяване на Макларън е под въпрос. Шефът на Формула 1 Чейс Кери отхвърли да показа дали надпреварите в Бахрейн и Виетнам ще бъдат анулирани, настоявайки, че към момента е прекомерно рано за сходни дефинитивни решения.

Четвъртото съревнование в Китай към този момент бе отсрочено, до момента в който това в Нидерландия ще се организира след старта в Ханой. „ В момента адресираме проблемите в Австралия. В идващите дни ще обърнем внимание и на идните стартове в Бахрейн и Виетнам. Скоро ще обявим решенията си и това по какъв начин ще направляваме краткосрочните детайли на нашия график. Знаем, че там има проблеми ", показа той в Мелбърн.

Календарът във Формула 1 е под опасност, а към този момент има диалози по отношение на това дали анулираните стартове могат да се проведат по-късно през годината. Но Кери съобщи, че е безсмислено да се мисли толкоз напред в бъдещето. „ Не мисля, че е продуктивно в подобен миг да вършим хипотези. В дълготраен проект ще забележим по какъв начин ще се развият нещата. Очевидно всеки се надява, че светът още веднъж ще навлезе в естествен темп с функциониращи маркетингови места ", приключи той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР