Гран При на Австралия във Формула 1 бе отменено в

...
Гран При на Австралия във Формула 1 бе отменено в
Коментари Харесай

Отмениха Гран При в Австралия заради COVID-19

Гран При на Австралия във Формула 1 бе анулирано в петък заради епидемията от ковид единствено часове преди първата свободна сесия на „ Албърт Парк “. „ В 09:00 часа през днешния ден Корпорацията на Гран При на Австралия бе посъветвана от Формула 1 по отношение на желанието им да анулира първия старт за сезона “, се споделя в изказване на корпорацията. „ Корпорацията на Гран При на Австралия удостоверява, че надпреварата се анулира неотложно “.

До решението се стигна, откакто член от екипа на Макларън тества позитивно за ковид . От отбора мигновено се отдръпнаха от надпреварата в Мелбърн, а други 14 от личния състав бяха сложени под карантина за две седмици. Всички те са били в контакт със инфектирания. Вторият старт от Формула 1 в Бахрейн ще се организира пред празни трибуни, като присъединяване на Макларън е под въпрос. Шефът на Формула 1 Чейс Кери отхвърли да показа дали надпреварите в Бахрейн и Виетнам ще бъдат анулирани, настоявайки, че към момента е прекомерно рано за сходни дефинитивни решения.

Четвъртото съревнование в Китай към този момент бе отсрочено, до момента в който това в Нидерландия ще се организира след старта в Ханой . „ В момента адресираме проблемите в Австралия. В идващите дни ще обърнем внимание и на идните стартове в Бахрейн и Виетнам. Скоро ще обявим решенията си и това по какъв начин ще направляваме краткосрочните детайли на нашия график. Знаем, че там има проблеми “, показа той в Мелбърн.

Календарът във Формула 1 е под опасност, а към този момент има диалози по отношение на това дали анулираните стартове могат да се проведат по-късно през годината . Но Кери съобщи, че е безсмислено да се мисли толкоз напред в бъдещето. „ Не мисля, че е продуктивно в подобен миг да вършим хипотези. В дълготраен проект ще забележим по какъв начин ще се развият нещата. Очевидно всеки се надява, че светът още веднъж ще навлезе в естествен темп с функциониращи маркетингови места “, приключи той.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР