Гръмовният скандал “500К” беляза краткотрайния живот на 46-я парламент и

...
Гръмовният скандал “500К” беляза краткотрайния живот на 46-я парламент и
Коментари Харесай

Радостин Василев VS Татяна Дончева. Кой Кой е в Скандала 500К?

Гръмовният скандал “500К” беляза краткотрайния живот на 46-я парламент и е на път да завърши 25-годишната политическа кариера на някогашния прокурор, юрист и политик Татяна Дончева.

Какво се случи? На 6 септември националният представител от Има Такъв Народ Радостин Василев разкри в студиото на телевизия 7/8 “неприличното предложение” на Татяна Дончева, заместник-председател на 45-то и 46-то Народно заседание, към него с, цел разединение на ПГ на Има Такъв Народ, с цел да се съберат нужните депутатски гласове за поддръжката на държавно управление с третия мандат, който се очакваше да бъде даден на Христо Иванов или на Мая Манолова.

Какво в действителност стори Радостин Василев? Демаскира една политическа кариера, построена повече върху внушения и градски митове за висок професионализъм и безпощадна опозиционност, в сравнение с върху действителен публичен и парламентарен принос. От години Татяна Дончева обикаля телевизионните студия и громи всичко живо с прелъстителен жлъч и провокиращ тревненски акцент. “Всички под ножа!” е общият знаменател на медийните й изяви. Като се пресеят тоновете словесна баластра, какво остава, в действителност?!

В обява от 8 август под заглавие: известната журналистка Ива Николова заключава: “Скандалът с покупко-продажбата, към която хлевоустата Татяна Дончева се пробвала да тласне депутата на Слави Трифонов от Има Такъв Народ Радостин Василев, е просто едно напълно разумно продължение на нейното политическо държание от поправката “Ванко 1” насам. Ива Николова задава 8 въпроса към Татяна Дончева: какво накара някогашната прокурорка да издейства понижаване на наказателната отговорност за сводничество; за какво напусна Българска социалистическа партия, защо не се разбра със Сергей Станишев; по какъв начин от безжалостен зложелател на банкера Цветан Василев, се трансформира в негов гневен защитник; какви ползи я сдобриха с отявлената й врагиня Мая Манолова; какво я накара да стане юрист на газовия барон Сашо Дончев; какво я въодушеви през 2015 година да предложения тогавашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов на конгреса на партията си “Движение 21”, а 5 години по-късно да желае оставката му; с какво преглътна грубата засегнатост на Румен Петков, че “тишината в спалнята ражда чудовища” и през 2017 година подписа коалиция с него; с какви цели и задания в този момент е наобикаляла депутати от Има Такъв Народ?

На 8 септември столичният Татяна Дончева по този начин: “Нула. Кръгла нула. Обаче нула, която е гарнирана с надълбоко, съвсем религиозно самовнушение, че тя най-вече схваща от право, законодателство и политика в България, тъй като за всички е ясно, че е най-умната. Тая тежка болест се прояви незабавно след конституирането на Народно събрание - Танчето се съобщи обществено като даскалица на Ива Митева, в името на клета майка България. Логично беше Радостин и Тошко да я довършат. Много добра вест е приключването на Танчето за политиката. На всички ни е писнало от нея. Да почива и да работи върху грандиозно комичното си его. Не е за жалене - ни е гладна, ни е жадна.”

Имам пари да си разреша всякаква чанта, с помощта на високите ми приходи като юрист, тросна се по Българска национална телевизия Татяна Дончева, откакто беше изловена да разхожда в Народното събрание маркова чанта за 4 000 лв..

Разследващият създател и някогашен народен представител Антон Тодоров твърди:

На 8 април Иван Михайлов пита в обява в Breaking.bg: В две следващи публикаци към Татяна Дончева са отправени остри въпроси: ето главният от тях: “Плащал ли ви е телефона обвинен за източване на над 5 млн. лв. от бюджета? Колко пари от поръчки взе тази компания при кабинета „ Орешарски “? И негови хора бяха ли във вашите листи?”

След шокиращите разкрития на Радостин Василев за махленския клюкарник, в който Татяна Дончева замесила имената на Корнелия Нинова, наричайки я “тъпа овца”; на Николай Хаджигенов, обвинявайки го в агентурна принадлежност към ДАНС, поразяващото е, че никой не се усъмни в нейната дарба грозно да злослови против сътрудниците си, не бяха сюрпризирани, въпреки и мощно ядосани, даже в парламентарната група на “Изправи се БГ! Ние идваме”. Те ядоха попарата на Татяна Дончева, когато сякаш ги напусна и отиде да се договаря с Корнелия Нинова за взаимно присъединяване в изборите на 11 юли, а в действителност, с този рекет, си отвоюва да води 2 листи на обединението “Изправи се БГ! Мутри вън!”

Защитниците на Татяна Дончева в дребната си част допуснаха, че е прекомерно “печена” да предлага 500 000 лв. на народен представител, който едва познава и основно упрекнаха Радостин Василев, че преразказва “простотии”. А какво, в действителност, да преразкаже?! Татяна Дончева не е говорила за Моцарт и Чайковски, тя е засипала с храчки известни обществени персони. Ако Радостин Василев не беше разкрил хулиганския език на парламентарната примадона, по какъв начин публиката щеше да прозре уродливите черти на едно усърдно гримирано лице под маската на неоспорима честност?!

Да, Радостин Василев пое огромен риск, разравяйки гнездото на оси; навлече си неудобства и проблеми. Но нали Слави Трифонов и партията му “Има подобен народ” пристъпиха амбициозно в политиката, с цел да покажат, че “Няма такава държава”, само че може да има друга, друга страна?!

Всезнайковци се присмиват на Радостин Василев, че бил загазил крепко, тъй като няма аудио и видео запис на срещата. И добре, че няма запис! Инак, щяха да го обвинят, че е вкарал Татяна Дончева в капан и се е държал като сатрап от службите. Радостин Василев е от поколението, което се опитахме да възпитаме да бъде напълно друго от поколението, образувано със страховете и притворството на комунистическия режим; тези момчета и девойки, израстнали след Десети ноември, би трябвало да са антиподи на сътрудниците на омразната държавна сигурност и би трябвало да бъдат базисно честни хора. Радостин Василев декларира чистосърдечно: “Казвам истината! Готов съм да се явя на полиграф!” Истината и честността постоянно надвиват - рано или късно.

На 7 септември топ-журналистката Соня Колтуклиева изясни за какво има вяра на Радостин Василев: “За бележката с 500 К. Да поразсъждаваме. Имаше нещо доста истерично и натрапчиво в координираната акция на Демократична България и ИБНИ да се получи третия мандат от една от двете парламентарни групи. Атанас Атанасов даже предложи Ива Митева да стане министър председател - като жест към Има Такъв Народ. Мая Манолова се качи на “Шипка” да се умилква към президента Радев, до момента в който той беше фокусирал вниманието си върху посланичката на Русия. Мая Манолова изрече крилатата фраза: третият мандат е втори опит да се осъществя първия мандат, т.е. Демократична България и ИБНИ да създадат държавно управление с Има Такъв Народ. Каква щеше да бъде разликата сред първия и третия мандат: Има Такъв Народ не пожела да даде министерски кресла на хора, посочени от Христо Иванов и Мая Манолова; само че с третия мандат Христо Иванов и Мая Манолова щяха да си отвоюват своето, употребявайки Има Такъв Народ като заслон. Само че Слави Трифонов не пожела да заеме мястото на Ванката в тези сценки от селски вечеринки. Някак внезапно, “Маркет линкс” разгласява резултатите от социологическо изследване на електоралните настройки, което насочи предизвестието: “ГЕРБ се завръща триумфално - правете кабинет с третия мандат!” и предлагането: “ДБ става втора политическа мощ - дайте й мандата!”. А третото място на първата политическа мощ трябваше да стресира “Има подобен народ” - “Не рискувайте с избори, участвайте или подкрепете държавното управление на Демократична България и ИБНИ!

Някой стоеше зад неприкритата упоритост за държавно управление с третия мандат. Защото е очаквал да бъде възмезден за предплатените вложения. Кажете ми, че няма логичност във всичко това. И че срещата в адвокатската фирма на Радостин Василев не се вписва в тази логичност.”

* Кой е Радостин Василев? Роден е през 1985 година в Плевен, в фамилията на лекарка и адвокат; приключил е с отличие право в СУ “Климент Охридски”; женен е и има наследник на 9 годинки; развивал е сполучлива активност като юрист по спортно право преди да стане съучредител на Политическа партия “Има подобен народ” и да влезе в 45-то и 46-то Народно заседание, където е ръководител и заместник-председател на комисията по конституционни и правни въпроси; съвносител е на проектозаконите за Изборния кодекс и за политическите партии; за покритите облигации; за изменение и допълнение на Закона за здравето, на Закона за достъп до социална информация, на Наказателния кодекс, на Закона за общинската собственост; на решението за основаване на краткотрайна анкетна комисия за “Буджака” и други. Радостин Василев направи усещане с ясно дефинираните си и смели въпроси към основния прокурор Иван Гешев по време на двете му чувания в Народното събрание.

Екип на 5Gmedia
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР