Грамоти с благодарност за подкрепата, грижата и солидарността към украинските

...
Грамоти с благодарност за подкрепата, грижата и солидарността към украинските
Коментари Харесай

Москаленко: Преобразяването на Белодробна болница в Пловдив е пример за цяла Европа


Грамоти с признателност за поддръжката, грижата и солидарността към украинските жители връчи посланикът на Република Украйна у нас Н.Пр. Виталий Москаленко на кмета Здравко Димитров и неговите заместници Стефан Стоянов, Георги Титюков, както и на шефа на обществените действия Веселина Ботева.

„ Благодаря на Община Пловдив, че още от първия ден на войната, дружно с почетното консулство в Пловдив, оказва цялостно подпомагане при настаняването, изхранването и здравната грижа за бежанците от Украйна “, сподели по време на срещата с екипа на общината дипломат Москаленко. Той акцентира заслуженото внимание към напъните на администрацията да вкара украинските деца в просветителната система и да им помогне в проучването на български език.

Беше припомнено и че основаването на краткотраен център за настаняване на мястото на някогашната Белодробна болница се дава като един от най-успешните образци за съответна и навременна реакция в Европа. Почетният консул на Украйна в Пловдив Димитър Георгиев добави към положителните образци и двата дневни центъра, които общината разкри за децата на бежанците последните месеци и благодари на общинските предприятия „ Градини и паркове “ и „ Чистота “, които също спомагаха интензивно. Той също получи грамота с признателност от украинското посолство.



 
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР