Гръмотевици, ураганен вятър и проливен дъжд се изсипаха над Враца

...
Гръмотевици, ураганен вятър и проливен дъжд се изсипаха над Враца
Коментари Харесай

Страшна буря в Северозапада! Врачанско без ток, двама пострадаха

Гръмотевици, ураганен вятър и пороен дъжд се изсипаха над Враца и още няколко общини в района през днешния ден следобяд, съобщи бТВ. Двама души са потърпевши при днешната стихия във Враца.

Жена е била затисната в железна будка за сладолед, обърната от мощния вятър. Очевидци подават сигнал на незабавния телефон и незабавно идва кола за спешна помощ. С помощта на минувачи потърпевшата жена е извадена и закарана в болница. Тя е със строшен таз, без заплаха за живота.

Мъж, който е бил във Врачанския Балкан, пък е примрял, откакто покрай него е паднала гръмотевица. Той също е признат в болница.

 1970411

Шест общини от Врачанска област са без ток поради мощната стихия. Става дума за Враца, Мездра, Бяла Слатина, Роман, Борован и Криводол. Само за няколко минути скоростта напразно внезапно се повиши до ураганни стойности, съобщи БНР.

Във Враца има десетки паднали дървета и клони, изкъртени са пътни знаци. Силният вятър е обърнал железен щанд. Пострадала е една жена, която е настанена в болница със строшен таз.

Невиждана стихия удари Враца. В центъра на града близо 40-годишна върба падна върху известното кафене " Тракийска принцеса ". Малко преди този момент се е извил мощен вятър, който помел масите и клиентите влезнали вътре в заведението, заяви БЛИЦ.

 1970398

Силен дъжд с плевел вятър от 76 км в час събори клони по улиците, а също и саксии от по-висите етажи на кооперациите в Кюстендил. Бурята продължи към 15 минути. На моменти западният вятър стигна скорост от 21 метра в секунда, споделиха от метеорологичната станция.

 1970399

Екипи на Служба " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " отстраниха паднал клон на централния бул. " Цар Освободител " при спортният комплекс " Осогово ".

Там служители на реда контролираха придвижването, до момента в който трасето беше почистено. Имаше паднали клони и по бул. " Георги Раковски ", около река Банщица.

 1970401

" Всички проблеми, породени от краткотрайната стихия, която се развихри над София, към този момент са отстранени ", заяви Красимир Димитров от Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита ".

" Екипите към този момент се прибраха в базата, няма проблеми на никое място. Наблюдаваме обекти, изпълнили сме сигналите за паднали клони. За момента обстановката е естествена. Направили сме обходи на сериозните места, където може да се получи завирявания. В момента и времето се оправи, тъй че няма никакъв проблем ", увери той.

 1970402

По-рано през днешния ден в Столичната община постъпиха 25 сигнала за проблеми, породени от краткотрайната стихия, която се развихри над столицата. Сигналите бяха най-вече за повалени дървета и клони.

Отстранено бе и паднало дърво, което краткотрайно затрудни придвижването на трамвай №10. Жълт код за значителни превалявания, съпроводени от гръмотевици, е разгласен за 5 области в Северозападна и централна Северна България.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР