Гръмотевица удари четирима души в центъра на София и уби

...
Гръмотевица удари четирима души в центъра на София и уби
Коментари Харесай

Мълния удари четирима сирийци в центъра на София, уби на място трима


Гръмотевица удари четирима души в центъра на София и умъртви на място трима от тях. Четвъртият е в тежко положение и го транспортират към „ Пирогов “.

Информацията бе доказана пред Euronews Bulgaria от представителя на Спешна помощ Катя Сунгарска.

Инцидентът е станал в градинката на „ Пиротска “ пред църквата „ Св. Никола “. Сигналът е подаден в 18:15 часа. Първата от три коли за спешна помощ е пристигнала на мястото в 18:24 часа, добави Сунгарска. 

Състоянието на потърпевшия е тежко. Той е прегледан от екип от мултипрофилни експерти в " Пирогов ". 

Според една от версиите, четиримата са се скрили от бурята под дърво в градинката. В следствие стана ясно, че те са сирийски жители, всичките на възраст сред 20 и 30 години. 

БНР заяви и за ударен от гръмотевица човек в региона на " Западен парк ".

Около 18:00 часа в София удари и градушка колкото грахово зърно. 30 минути вилня стихията. Гръмотевичната стихия наводни подлезите в центъра на София. 

За последния половин час над региона на града са регистрирани към 800 мълнии.

Четири спешни екипа на Столичната община реагират на сигнали във връзка със мощния дъжд в София, оповестиха от общината. До момента екипите са реагирали на около десет сигнала за паднали клони и дървета, както и завирявания.

Няколко столични квартала и села и градове към София са без ток . По информация на ЧЕЗ, елекрозахранването ще бъде възобновено на множеството места към 20:00 ч., а в други региони към 20:30 ч.Без ток са кварталите „ Кремиковци “, „ Враждебна “, „ Челопечене “, „ Младост “ 3, като и централната градска част. Панчарево, „ Павлово “, „ Княжево “ и Мърчаево също са без електрозахранване. Няма ток в „ Овча купел “, „ Овча купел “ 1 и 2, " Горна баня ", както и в кварталите „ Суходол “ и „ Владая “. Градовете Нови Искър и Банкя са без електричество, както и селата Иваняне, Клисура, Михайлово и Волуяк, Войнеговци, Лукорско и Подгумер. В кварталите „ Факултета “ и „ Люлин “ 1 също няма електричество.

 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР