Гръмотевичните бури, най-характерни за следобедите в средата и края на

...
Гръмотевичните бури, най-характерни за следобедите в средата и края на
Коментари Харесай

ЕРП Север съветва как да се предпазим при гръмотевични бури


Гръмотевичните стихии, най-характерни за следобедите в средата и края на лятото, са рискови и крият сериозен риск за живота и здравето на хората. Те се срещат по-често в планините, в сравнение с в низините и равнините.

Мълнията е електрически разряд, който се образува сред облаци или сред облаци и земята. Когато електромагнитното поле доближи избран интензитет, от върха на облака се спуска стъпаловиден низходящ водач, носещ негативен заряд, който се свързва с един от поредност от възходящи водачи от най-близкия по вертикала обект на земята. Този противоположен удар провокира мълнията.

 

Поради спецификата на своята активност ЕРП Север предлага няколко експертни съвета за попречване на злополуки по време на летни стихии:

       Винаги проверявайте прогнозата за времето, преди да отидете в планината.

       При заплаха от гръмотевични стихии избягвайте откритите пространства и намерете заслон или друго безвредно и изсъхнало място.

       Изключете всички електрически устройства, а по опция извадете и батериите.

      Стойте надалеч от оборудванията от електроразпределителната мрежа. Те притеглят още повече електрическа интензивност.

     Не се доближавайте до скъсани проводници. Дружеството предлага да предприемете ограничения, с които да предотвратите достъпа на трети лица до зоната на заплаха. Незабавно се обадете на тел. 112 или се свържете със съответното ЕРП.

Денонощният номер на ЕРП Север е 0700 161 61.

 

Спазването на разпоредбите за сигурност при гръмотевични стихии е значимо за запазване живота и здравето на хората. Същевременно се пести време без електрозахранване на клиентите и разноски на електроразпределителните сдружения за възобновяване на вредите. Електроразпределение Север приканва всички компании, които имат високогабаритна техника, да съблюдават прецизно инструкциите за сигурност и да работят с нараснало внимание наоколо до електропроводни линии.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР