Гръмотевични бури с торнадо причиниха смъртта на най-малко 21 души

...
Гръмотевични бури с торнадо причиниха смъртта на най-малко 21 души
Коментари Харесай

Над 20 души загинаха при бури в четири щата в САЩ

Гръмотевични стихии с торнадо предизвикаха гибелта на минимум 21 души в четири щата в Съединени американски щати, оповестява " Ройтерс ".

Освен това те унищожиха стотици здания, а метеоролозите предизвестяват за още по-тежко време.

По данни на държавните служби за изключителни обстановки измежду починалите през тридневния празничен уикенд във връзка Деня на паметта има н ай-малко осем жертви в Арканзас, седем в Тексас, четири в Кентъки и две в Оклахома.

Силна гръмотевична стихия беше оповестена за елементи от Ню Джърси, Ню Йорк и Пенсилвания до понеделник вечерта. Предупреждението беше в действие за над 30 милиона души в североизточната част на страната, защото се очакваше бурите да се придвижат към тази част на източното крайбрежие.

Губернаторът на Кентъки Анди Бешер разгласи изключително състояние рано в понеделник. Метеорологичната работа издаде предизвестие за мощна гръмотевична стихия за региона на Атланта и други елементи на Джорджия, както и за няколко западни окръга на Южна.
 Най-малко 13 са жертвите от торнада в Съединени американски щати
Най-малко 13 са жертвите от торнада в Съединени американски щати

Властите вземат ограничения

Най-малко седем души починаха - измежду които 2-годишно и 5-годишно дете - а близо 100 бяха ранени в събота вечерта, когато м ощно торнадо удари елементи на Северен Тексас покрай границата с Оклахома.

Късно в неделя губернаторът на Арканзас Сара Хъкаби Сандърс заяви, че минимум осем души са починали в нейния щат след бурите.

Президентът Джо Байдън изрази съболезнования за изгубените животи по време на диалози с губернаторите на засегнатите щати.

Стотици хиляди американци останаха без електричество  вчера заради комплицираната метеорологична обстановка. В някои региони възобновяване на зареждането може да отнеме дни.

Метеорологичната работа предизвести, че през долините на Охайо и Тенеси ще преминат още стихии с разрушителни ветрове, огромна градушка и торнада, както и мощни дъждове, способни да провокират неочаквани наводнения.

Само няколко дни по-рано , убивайки четирима души.

Съединени американски щати се приготвят за така наречен от метеоролозите евентуално в Атлантическия океан през 2024 година, който стартира идната събота.
 Торнадо умъртви бебе и трима души в Оклахома
Торнадо умъртви бебе и трима души в Оклахома

Байдън е предложил помощ на щата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР