Гръмките мерки, които двете най-големи партии - ГЕРБ и БСП,

...
Гръмките мерки, които двете най-големи партии - ГЕРБ и БСП,
Коментари Харесай

Битката срещу шуробаджанащината, обещана от ГЕРБ и БСП приключи, преди да се е състояла

Гръмките ограничения, които двете най-големи партии - ГЕРБ и Българска социалистическа партия, дадоха обещание против шуробаджанащината точно на абсурда с роднините и съучениците на депутата Делян Добрев от Хасково, не се случиха.

Няма данни в ГЕРБ да са разпоредени дейности против роднинските назначения, както се зарече министър председателят Бойко Борисов. Не бе спазено и обещанието на Българска социалистическа партия да разкрие още купища фамилни обвързаности на ръководещите в държавните и общинските структури, написа "Сега ".

На 4 октомври в първото си обществено изказване във връзка абсурда с роднинските назначения министър председателят съобщи, че до ден-два ще свика изпълнителната комисия на ГЕРБ, с цел да се разиска има ли роднински назначения и да се подхващат дейности против тях. "Ако някъде ги има, единият би трябвало да си отиде ", съобщи той.

На въпрос дали е имало такова събиране, от пресцентъра на ГЕРБ пристигна отговор, че няма какво да оповестят по тематиката. Когато се появяла информация, щяла да бъде предоставена. Така единствената жертва, която ГЕРБ даде, с цел да потуши абсурда с Добрев, се оказа бременната брачна половинка на депутата Александър Ненков, която напусна "Булгартрансгаз ".

Българска социалистическа партия, която сложи времеви ултиматум на ГЕРБ, след който щяла да осветли всички роднински зависимости на ГЕРБ, също не направи нищо. "Имаме и схеми за "хранилки " в държавни и общински предприятия, само че не ги слагаме на масата, тъй като чакаме да се събере Изпълнителната комисия на ГЕРБ, с цел да се види какво са решили за "шуробаджанашките връзки ", съобщи на 7 октомври аленият народен представител Таско Ерменков. Той даде една седмица за реакция на ръководещите. В идващите дни Българска социалистическа партия заяви, че разполага със стотици сигнали за роднинско кадруване.

От тях обаче изтече единствено обвиняване против зам.-министър на превоза. Сигналът се ревизира от прокуратурата, само че резултати по него надали ще има. Така че и борбата против шуробаджанащината е на път да се окаже следващия фарс, изигран от ръководещи и съпротива.

Фрогнюз.бг
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР