Гръмката победа на Ливърпул над Манчестър Юнайтед на Анфийлд“ със

...
Гръмката победа на Ливърпул над Манчестър Юнайтед на Анфийлд“ със
Коментари Харесай

Рекордите на Ливърпул и антирекордите на Манчестър Юнайтед след 7:0 на Анфийлд

Гръмката победа на Ливърпул над Манчестър Юнайтед на „ Анфийлд “ сигурно ще остане вечно в историята на съперничеството сред двата най-титулувани клуба в Англия. Още през вчерашния ден за всички стана ясно, че това най-голямият за мърсисадйци против „ алените дяволи “ въобще. " 7:0 " на „ Анфийлд “ обаче беляза още няколко запаметяващи се достижения за Ливърпул и редом с това написа мрачни редове в историята на Манчестър Юнайтед. 

Ето и някои от забавните обстоятелства:

- Манчестър Юнайтед позволи най-тежката си загуба от 92 години. За последно „ алените дяволи “ бяха записали проваляне със седем гола през 1931 година – 0:7 от Уулвърхамптън. Юнайтед има загуби с подобен резултат и против Блекбърн (1926 година) и Астън Вила (1930).

- Предишната най-голяма победа на Ливърпул над Манчестър Юнайтед е със 7:1 преди 128 години – през 1895-та. По това време тимът от Манчестър към момента носи името Нютън Хийт.

- Манчестър Юнайтед продължава да няма победа на „ Анфийлд “ от 2016 година. Последните 15 гола, които бяха маркирани на този стадион в дербитата сред тези два тима в Премиър лийг, бяха маркирани единствено от домакините.

- За Ерик загар Хаг това е най-тежката загуба в цялата му треньорска кариера, през която досега има 481 мача.

- Гакпо, Нунес и Салах са четвъртото трио в историята на Премиър лийг, членовете на което означават по два или повече гола в един мач в шампионата.

- Мохамед Салах към този момент е най-големият голмайстор на Ливърпул в Премиър лийг. С двете си попадения против Манчестър Юнайтед египтянинът доближи кота 129 и изпревари легендата на клуба от “Анфийлд ” Роби Фаулър.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР