Гръм падна на стадион Дунав в Русе и порази две

...
Гръм падна на стадион Дунав в Русе и порази две
Коментари Харесай

Мълния удари две деца на стадион "Дунав" в Русе, едното не оцеля

Гръм падна на стадион " Дунав " в Русе и порази две 11-годишни деца, едното от които е издъхнало, съобщи за Българска телеграфна агенция Стела Кръстева от пресцентъра на Университетската болница " Канев ". 

Сигналът за случая е подаден към 19:20 ч. довечера. По първична информация децата са били на подготовка на детския футболен клуб в едно от помощните стадиони на стадиона, когато завалял мощен дъжд с гръмотевици. Докато тичали към навеса, мощният гръм повалил две от тях. 

На място незабавно са изпратени екипи на полицията и на Спешна помощ. Децата са били с тежки изгаряния.

Едното е превозено в УМБАЛ " Медика ", а другото - в Университетската болница " Канев " в града. Второто дете е било в положение на клинична гибел - без сърдечна и дихателна активност. Въпреки напъните на два реанимационни екипа, които са създали всичко по силите си, то не е било избавено, заяви Стела Кръстева от пресцентъра на лечебното заведение пред Българска телеграфна агенция. 

За през днешния ден в Русе е в действие жълт код за значителни превалявания и гръмотевични стихии.

През юли 8-годишно дете беше ударено от гръмотевица на плажа в Бургас. В положение на клинична гибел то бе откарано в УМБАЛ Бургас, където бяха подхванати незабавни реанимационни дейности. Детето беше сложено в медикаментозна кома и на апаратна вентилация. За благополучие се оказа, че няма провали върху мозъка и последваха няколко седмици на възобновяване. При изписването му от болничното заведение лекарите означиха, че детето е оживяло с помощта на съответната първа помощ, която родителите са оказали.

Източник: dir.bg

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР