Гражданското сдружение ДЕН обяви подкрепа за ГЕРБ на предстоящия вот

...
Гражданското сдружение ДЕН обяви подкрепа за ГЕРБ на предстоящия вот
Коментари Харесай

Сдружение ДЕН подкрепи ГЕРБ за парламентарните избори

Гражданското съдружие ДЕН разгласи поддръжка за ГЕРБ на идния избор за избор на парламент. Това заявиха представителите на сдружението Мехмед Дикме, Орхан Исмаилов, Гюнер Тахир и Нуридин Исмаил на днешната си среща с ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на партията, съобщи БНР.

Мехмед Дикме акцентира, че по този начин ще се търси по-голямо посланичество за мюсюлманите у нас.

" Хубавото е тези хора да имат представителност и в районната, и в изпълнителната власт. В последна сметка, в случай че приказваме единствено за мюсюлманите в България, това е към 15% от популацията на тази страна. " - разясни Дикме.
 Дикме се завръща в политиката с ДЕН, търси коалиция с десните
Дикме се завръща в политиката с ДЕН, търси коалиция с десните

Скандалът в парк Росенец е опасност за етническия мир в страната

В отговор министър председателят Бойко Борисов съобщи, че интеграцията би трябвало да продължи .

" Още повече би трябвало да интегрираме българските мюсюлмани в ръководството. Не единствено на локално равнище - кметове, общински съветници, регионални шефове, само че и на равнище, както беше и Орхан (Исмаилов б.р.) зам.-миниистър. Ние би трябвало да имаме колкото се може повече хора от този етнос, с цел да продължим продължим да живеем освен приятелски, а и да си градим още по-голямо доверие. " - разяснява той.

Представителите на ДЕН приканват всички свои симпатизанти на парламентарния избор да гласоподават, за " единствената демократична коалиция у нас - ГЕРБ/СДС ".

От своя страна Бойко Борисов благодари за поддръжката.

" Отношението както на държавното управление, по този начин и на ГЕРБ към българските мюсюлмани постоянно е било доста положително. " - увери той.

По думите му " без значение кой от какъв етнос е, всички са български жители и заслужават съвременна среда за живот ", защото това е гаранция, че трагичният възродителен развой няма по какъв начин да се повтори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР