Гражданското движение Спаси София ще стане политическа партия, обяви председателят

...
Гражданското движение Спаси София ще стане политическа партия, обяви председателят
Коментари Харесай

Гражданското движение Спаси София става политическа партия

Гражданското придвижване " Спаси София " ще стане политическа партия, разгласи ръководителят на платформата Борис Бонев. 

Преди 14 години започнахме като трима съидейници, които повярвахме, че и от нас зависи в какъв град живеем. Днес идеята ни да спасим София увлича хиляди – архитекти, инженери, адвокати, лекари, учители, икономисти и на първо място дейни и непримирими жители. Израстваме, ставаме от ден на ден и даваме явен сигнал, че сме подготвени да поемем отговорност за решение на проблемите на София, написа Бонев в учредителната декларация на партията. 

" В последните години със страдание следим безспирно закъснение на развиването на България: липса на визия за развиване и ценностна система, изпразване от наличие на политическия спор, задълбочаване на разделянето, примирие с посредствеността. Криза, която се отразява върху живота на всеки от нас, трансформирайки всекидневието ни в битка за права, които от дълго време са признати за неотменни. Влошаването на средата, в която живеем, е естествена последица от безотговорността и самовъзпроизвеждащата се корупция. Ние не можем безучастно да следим по какъв начин се пропилява капацитетът на цяла нация. Затова сплотяваме (и)дейните хора, които имат потенциал, сила и познания ", се показва в декларацията.

Партия “Спаси София ” ще е платформата, която ще разреши екипът ни от експерти да работи дейно в интерес на България, да взема решение подценяваните проблеми на жителите и да трансформира София в мотор, който служи за образец и демонстрира пътя за развиване на страната ни. 

От “Спаси София ” показват, че ще се посветят на постигането на следните цели: 
Честно, транспарантно и съвременно ръководство с безпартийна администрация и без корупция;Ускорено районно развиване и децентрализация на локалната власт;Трайно повишение на приходите и благосъстоянието на жителите, поощряване на икономическата независимост и основаване на среда за свободна стопанска инициатива;Равен достъп до публични богатства и заслужен живот за всички;Силна България като пълноправен и убеден фактор в европейското семейство;Защита на демокрацията, човешките права и свободи за живот в заслужено общество.
През 2019 година сдружението издигна един от създателите си - Борис Бонев, за самостоятелен претендент за кмет на София, а съратника му Гергин Борисов, за самостоятелен общински консултант. Тогава той се класира на четвърто място на първия тур с 10.77% поддръжка. Подобен резултат Бонев получи и в конкуренцията за общинския съвет като това му обезпечи място в градския парламент в качеството му на самостоятелен общински консултант. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР