Гражданско шествие и молебен за вода в Перник. Участниците ще

...
Гражданско шествие и молебен за вода в Перник. Участниците ще
Коментари Харесай

Протестно шествие и молебен за вода в Перник

Гражданско шествие и молебен за вода в Перник. Участниците ще са с жълти жилетки като знак на недоволството против водния режим в града.

Перник

Те упорстват за оставки, съд и присъда за виновните за водната рецесия в Перник, както и за незабавен избор на нов шеф на локалното ВиК- сдружение.

Градът е в бедствено състояние от 21 декември, поради фрапантното понижаване на водата в язовир " Студена ". По последни данни той се приближава до мъртвия си размер, а притокът продължава да е по-малък от разхода, макар водния режим.

Вчера Регионалната здравна ревизия разгласи, че водата в целия град е чиста и не крие риск от болести. Според специалистите, проблемите с качеството й се дължат на остарялата водопреносна мрежа, която би трябвало да бъде напълно сменена.
 Няма ешерихия коли в Перник, само че е нужен незабавен ремонт на ВиК мрежата Няма ешерихия коли в Перник, само че е нужен незабавен ремонт на ВиК мрежата
Окончателно - няма ешерихия коли във водата на Перник. Това стана ясно през днешния ден, откакто излязоха резултатите от анализите на водата в града. Всички 16...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР