Гражданско недоволство в Горубляне. Десетки жители на столичния квартал протестират

...
Гражданско недоволство в Горубляне. Десетки жители на столичния квартал протестират
Коментари Харесай

Горубляне не иска парк върху частни имоти


Гражданско неодобрение в „ Горубляне ”. Десетки поданици на столичния квартал стачкуват в събота заран, несъгласни с проектите за създаване на парк върху частни парцели, а не върху общински и частни, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Долу ръцете от земята на нашите предци ”, „ Частната благосъстоятелност е неприкосновена ”, „ Земята на горублянци 1956 г – в Трудово-кооперативно земеделско стопанство, 2018 г – в парк Изток ” – са единствено част от плакатите, които локалните издигнаха по време на митинга си. Движението в региона на Околовръстното шосе и бул. „ Самоковско шосе ” е краткотрайно лимитирано.

Собственици на терени, върху които се възнамерява да се построи бъдещия Източен парк, граничещ с "Младост", "Дружба" и "Горубляне", са на мнение, че този парк няма да се осъществя в близко бъдеще и зад концепцията се крият други проекти. Затова свидетелстват и измененията, които се вършат в Закона за устройството и застрояването на Столичната община, настояват притежателите на земи. Те са уверени, че по този метод Общината цели да ги лиши от опцията да сменят предназначението на терените си, които все още са отредени за озеленяване.

Според протестиращите към 500 семейства са наранени от плана, който планува зелени площи върху 1250 декара. /БГНЕС
 Жители на квартал "Горубляне" стачкуват против построяването на Източен парк Жители на квартал "Горубляне" стачкуват против построяването на Източен парк / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР