Гражданско движение БОЕЦ заведе дело срещу Народното събрание и бившия

...
Гражданско движение БОЕЦ заведе дело срещу Народното събрание и бившия
Коментари Харесай

Гражданско движение БОЕЦ заведе дело срещу НС и Рашидов заради отказан достъп

Гражданско придвижване " БОЕЦ " заведе дело против Народното събрание и някогашния му ръководител Вежди Рашидов във връзка издадената възбрана на членове на " БОЕЦ " за достъп до постройката на Народното събрание.

" За да разберем на какво съображение и под каква форма е издадена възбраната за достъп, по реда на Закона за достъп до социална информация (ЗДОИ), изискахме копия от всички относими към случая документи. В получения от Народното събрание отговор се съдържа информация, че Вежди Рашидов персонално е издал " Резолюция " за възбрана достъпа на Георги Георгиев и Орлин Езекиев - членове на Сдружение " БОЕЦ " - до постройката на Народното събрание, основавайки се на " Правила за вътрешен ред на Народното събрание ". В същия отговор не ни дават копия от тези " Правила ", както и от самата " Резолюция ". Така ние не бихме могли да преценим дали дейностите на Рашидов са законосъобразни или не ", пишат от сдружението.

От БОЕЦ считат, че се погазва Конституцията, а Рашидов и администрацията на Народното събрание погазват и Закона за достъп до публичен аинформация (ЗДОИ), отказвайки да изпълнят закона и да дават изискваните документи.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР