Гражданско движение Боец организира тази вечер протест с искане за

...
Гражданско движение Боец организира тази вечер протест с искане за
Коментари Харесай

С протест Боец иска оставката на вътрешния министър

Гражданско придвижване " Боец " провежда довечера митинг с искане за оставка на вътрешния министър Калин Стоянов. Демонстрацията ще е под наслов „ Стоп на полицейското принуждение ” и ще се организира пред Министерството на вътрешните работи, заяви БНР. В претекстовете се показва, че министърът би трябвало да понесе отговорност за полицейското принуждение при митинга от предходната седмица пред Националния стадион.

Вчера министър председателят Николай Денков разпореди на министър Стоянов Министерство на вътрешните работи да приготви отчети както за лицата, предизвикали безредиците на митинга, по този начин и за служителите на реда, които са надвишили правата си и подлежат на уволняване.

А в изявление за Българска национална телевизия вицепремиерът Мария Габриел съобщи, че въпросът за оставка на министъра на вътрешните работи към този момент не стои на дневен ред.

" Министър Стоянов е човек, воден в своите дейности, от това да има самостоятелност на Министерството на вътрешните работи във връзка с неговите решения. Стана доста ясно, че е човек, отстояващ правилата за нулева приемливост към насилието и е човек, който в резултат на разбора и на обстоятелствата във връзка с хора, които са си надминали пълномощията, ще направи нужното те да понесат своята отговорност ", разяснява тя.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР