Гражданско движение БОЕЦ изпрати символична гражданска нота до посолството на

...
Гражданско движение БОЕЦ изпрати символична гражданска нота до посолството на
Коментари Харесай

БОЕЦ обяви Митрофанова за персона нон грата

Гражданско придвижване " БОЕЦ " изпрати алегорична гражданска нота до посолството на Руската федерация в София и дипломат Елеонора Митрофанова. С нотата я разгласяваме за persona non grata и я призоваваме да напусне територията на Р. България до 24 часа на 3 юли 2022г.

ЕТО ЦЯЛОТО ПИСМО:

Сдружение „ БОЕЦ”, като представители на гражданското общество в България, Ви разгласяваме за личност нон грата и пожелаваме от вас в период до 24.00 ч. на 03.07.2022 година да напуснете територията на Република България. Вашето безочливо държание и цинични изявления, съдържащи обиди по отношение на българският народ и страна, нямат нищо общо с дипломацията.

Българските жители изрично осъдихме военната експанзия на Русия над Украйна. Считаме войната и дейностите на Русия в Украйна за геноцид, а президента Путин за деспот и военнопрестъпник. Вие, г-жо Митрофанова, се явявате проводник на наказаната от международната общественост имперска политика на Русия, която не зачита демокрацията, суверенитета и човешките права и нямате място в една демократична, европейска страна.

Българското държавно управление разгласи 70 дипломати и чиновници на съветското посолство в България за експулсиране поради шпионски дейности против ползите на България несъвместими с дипломатическата активност. Сдружение „ БОЕЦ” настояваме за бърз, несъразмерен отговор и реакция от президента Путин, като разпореди да бъдат спрени и доставките на петрол за България. В резултат чакаме оздравителна диверсификация. Както и преустановяване на дългогодишните незаконни финансови схеми на ЛУКОЙЛ с доставките на съветски петрол, които ощетяват с милиарди всяка година българската страна. Очакваме и бързо поевтиняване на цените на горивата в страната, само че българският народ е твърд и ще се оправим. Както се справихме и след незаконосъобразното прекъсване на доставките на газ от страна на Русия.

30.06.2022 година Георги Георгиев – Председател на УС на Групово дело „ БОЕЦ”
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР