Гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова обвини Столична

...
Гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова обвини Столична
Коментари Харесай

Мая Манолова огласи съмнения за обществени поръчки в София

Гражданският претендент за кмет на София Мая Манолова упрекна Столична община в неяснота за две публични поръчки, за които съгласно нея умишлено се бърза да бъдат осъществени дни преди локалния избор.
Визираните от Манолова публични поръчки се отнасят се за пазаруването на електробуси и зарядни станции на обща стойност от 80 млн. лева с Данък добавена стойност, оповестиха от щаба й. Според Манолова става дума за непрозрачно харчене на голям финансов запас, тъй като липсва разискване с жителите какви тъкмо електробуси да бъдат купени, както и претекстове за това за какво поръчката е дефинирана точно по този метод.
" Възникват въпроси за какво тези поръчки са оповестени - едната на 27 август 2019 година, другата на 9 септември, и ще бъдат отворени безусловно два дни преди изборите, на 23 и 24 октомври т.г., освен това едната поръчка, забележете, която сякаш е незабавна, е трябвало да бъде отворена на 9 октомври 2019 година Но с смяна в параметрите на тази процедура, столичното транспортно сдружение насрочва датата на отваряне на предложенията за 23 октомври 2019 година ", изясни Манолова. Според нея не я ясно за какво за най-големите столични квартали се плануват електрически микробуси единствено с девет седящи места.

Тя загатва и за съдба на избора на реализатор.  " Готова съм да поставя в плик името на този, който ще завоюва едната поръчка, която е пренасрочена от 9 за 23 октомври, с цел да няма време да се развихри скандал с авансово избрания спечелил претендент. ", упрекна тя. След това непосредствено нападна настоящия столичен кмет и главен съперник на идните избори Йорданка Фандъкова.

" Не е почтено пред столичани госпожа Фандъкова да афишира своята общинска листа в общински лечебни заведения, вършейки сякаш работата си като кмет. Мисля, че това не е почтеното отношение към столичани ,  за да се употребява общината за предизборна акция ", съобщи Манолова.

Веднага последва реакция от общинските съветници на ГЕРБ в Столичния общински съвет. Те упрекнаха Манолова в непросветеност с декларация, публикувана до медиите. " В борбата на Мая Манолова за София и лакомията й за власт жертва са жителите. Тя е умел политик и е учудваща некомпетентността, която демонстрира по обикновени въпроси. С изявленията си за публичните поръчки, госпожа Манолова показва пълна липса на подготвеност за европейските планове, тяхната отбрана и осъществяване. ", пишат общинските съветници от ГЕРБ. Те са безапелационни, че нито една от публичните поръчки, за които Манолова приказва, няма да приключат преди изборите и дефинират държанието на някогашния омбудсман и сегашен кандидат-кмет като  опасност  за извоювани планове и реализирането на съответни ограничения за възстановяване непорочност на атмосферния въздух.

Искам да успокоя госпожа Манолова, че протоколите и приключването на тези поръчки, за които приказва ще бъдат със периоди по времето на новоизбрания кмет, съобщи на собствен ред и Фандъкова.   Очевидно не е осведомена за изискванията и периодите по оперативните стратегии , тъй като в случай че се съобразяваме с изборите, това значи да лишим града от тази голяма опция. Това са 217 млн. лева, които ние успяхме да защитим по оперативната стратегия, посочи още Фандъкова.

Обществените поръчки са средството, с което може да се осъществят обектите на града, аз различен законов метод не знам, само че в случай че госпожа Манолова знае различен, дано да го каже, акцентира столичният кмет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР