Гражданският активист Арман Бабикян от Отровното трио осъди МВР да

...
Гражданският активист Арман Бабикян от Отровното трио осъди МВР да
Коментари Харесай

Арман Бабикян осъди МВР заради насилието на Орлов мост при протестите през 2020 г. - Темида

Гражданският деятел Арман Бабикян от " Отровното трио " осъди Министерство на вътрешните работи да му изплати обезщетение за полицейското принуждение по време на разрушаването на палатковия лагер на Орлов мост в разгара на цивилен митинги против държавното управление на Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев от лятото на 2020 година Негов юрист е Николай Хаджигенов също от триото, заяви EURACTIV България.

Решението на Административния съд София-град е Бабикян да получи 600 лева поради задържането му от полицията на 7 август 2020 година По-късно заповедта бе анулирана като противозаконна. Глобата от 100 лева, която му бе наложена, защото не е извършил разпореждането на органите на реда да се махне от пътя, също е анулирана.

В 4 часа сутринта на 7 август маскирани служители на реда и жандармеристи нахлуха по едно и също време в протестните палаткови лагери в София, Пловдив и Варна. В столицата палатаките на Орлов мост бяха разчистени с помощта и на общината, а паркираният пред Ректората рейс бе вдигнат с репатрак. На протестиращите бе обяснено, че палатките им нарушават Закона за придвижване по пътищата.

Арестувани бяха 12 души, измежду които и Арман Бабикян. По-късно всички арестувани бяха освободени, само че им бяха формирани актове.

Тогава водачът на НФСБ Валери Симеонов изясни пред Нова тв, че решението за почистване на блокадите е било взето след четири часа разискване на съдружен съвет на ръководещите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР