Граждански сдружения са категорично против да се разглежда нова цена

...
Граждански сдружения са категорично против да се разглежда нова цена
Коментари Харесай

Граждани искат ново обсъждане на енергийните цени, КЕВР им отказа


Граждански сдружения са изрично срещу да се преглежда нова цена на парното и топлата вода, до момента в който не стане дефинитивно ясна новата цена на природния газ, съобщи БГНЕС. Организациите участваха на публично разискване на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), което прегледа новите цени в бранш „ Енергетика ”. Хората са недоволни, тъй като не се планува ново публично разискване на цените, откакто на 12 юни дефинитивно стане ясна новата цена на природния газ. Очакванията са цената да скочи с 16%.

Предвижда се решението на КЕВР да вземе на закрито съвещание. Георги Христов от гражданското придвижване „ Днес ” съобщи, че неговите сътрудници са срещу цените на топлинната сила да се образуват, съгласно направените от топлофикациите вложения и получената възвращаемост. Граждани също настояха да се изчака с решението за новите цени за топлоенергията. Сдруженията упорстват държавният регулатор, по изключение, да насрочи изключително публично съвещание на 14 юни, на което обществено да стане ясно по какъв начин са избрани новите цени от юли.

Ако регулаторът не се съобрази с настояванията, сдруженията ще дадат КЕВР на съд с искане да се разгласят цените за невалидни, стана ясно на съвещанието. „ Не можем да насрочваме изключително съвещание, както желаеха сдруженията “, разяснява ръководителят на КЕВР Иван Иванов. Според него, в случай че се стигне до съд, жалбата ще падне, както към този момент се е случвало през предходната година.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР