Граждански протест тече пред сградата на Народното събрание, съобщи БНР.

...
Граждански протест тече пред сградата на Народното събрание, съобщи БНР.
Коментари Харесай

Протест срещу ветото на Закона за посадъчния материал

Граждански митинг тече пред постройката на Народното събрание, заяви БНР. Протестът стартира в 11 часа пред Народното събрание и се афишира против наложеното от президента Румен Радев несъгласие върху Закона за посадъчния материал и обвързваните с него 15 закона , в това число този за Законът за запазване на земеделските земи.

Организатори на митинга са Националната асоциация " Българско Черноморие ". Според тях противоречивите промени са направени за облекчение на административната тежест върху притежателите на земи .

 С несъгласие Румен Радев стопира лесното застрояване на аграрни земи Обновена
С несъгласие Румен Радев стопира лесното застрояване на аграрни земи

С промени в един закон се заобикаля Закона за запазване на земеделските земи

Промените в закона плануват притежателите на земеделските земи със смесено предопределение , които не са съумели да стартират строителство в законовия период, да могат да препотвърдят статута на земите си, с цел да не се трансформират те още веднъж в ниви.

Държавният глава не е склонен с разпоредбите за смяна на предназначението на аграрни земи. По мнението на Румен Радев променените текстове не извършват конституционното обвързване на страната за особена протекция на земята и не подсигуряват смяна на предназначението на обработваемите земи единствено по изключение и единствено при потвърдена потребност.

 Снимка 338742
Източник:

Протестиращите обаче считат, че ветото е в интерес на страната, само че ще работи против дребния бизнес и дребните притежатели на земи. Надеждите на протестиращите са народните представители да излязат и да чуят причините на хората пред Народното събрание.

Днес следобяд Земеделската комисия още веднъж ще преглежда измененията в Закона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР