Граждански протест срещу строителите по Водния цикъл в Северен Два сериозни

...
Граждански протест срещу строителите по Водния цикъл в Северен
Два сериозни
Коментари Харесай

Четете в „Марица“: България ще догони Европа след петия манд...

Граждански митинг против строителите по Водния цикъл в " Северен "

Два съществени случая с коли по улиците, ремонтирани от " Европейски пътища ", се случиха в пловдивския регион " Северен " за три дни. Там компанията извършва действия по плана за Воден цикъл. Това не са първите случаи, в които от компанията основават неудобства за жителите. Сагата стартира със скупчването на тежка техника в парка до хотел " Санкт Петербург ", продължи с прахоляк по улиците и мудни поправки и ескалира с поредност от произшествия. Хората от квартала заплашват за следващ път с цивилен митинг, в случай че Общината не ускори контрола върху работата на " Европейски пътища ", а компанията не претърпи наложителните за сходни случаи наказания.

Спас Гърневски: България ще догони Европа след петия мандат на ГЕРБ

В политиката е като във футбола - няма по какъв начин тимовете от втората шестица да обединят точките си и да изместят Лудогорец от върха
На синята карта на България идеологическите съперници на ГЕРБ са едвам забележими петънца
Ако с процедурни хватки бъде формирано държавно управление от новия Отечествен фронт, това ще значи държавна измяна и прелом

Дишащи тухли и светещ бетон в постройките на бъдещето

Строителната промишленост е един от най-устойчивите браншове на пазара. Независимо от неговата консервативност обаче, доста нови технологии трансформират ролята на експертите в сектора и служащите на първа линия.
Иновативните материали занапред ще се ползват по строителните площадки. Сред тях е светещ цимент, който пести електрическа енергия. Вече е тестван сходен материал, които на процедура всмуква дневната светлина и по-късно има свойството да я излъчва. Светещият цимент се създава посредством процеса „ поликондензия “, за задачата се употребяват речен пясък, вода, индустриални боклуци и други.

Производителите към този момент дават обещание и панели от светещ бетон. В авансово излетия панел се вършат към 50 разреза с широчина от 2,3 мм. В тях се излива специфична смола, която излъчва светлина. Повърхността се подравнява с циментова паста, направена по специфична формула, която не разрешава появяването на пукнатини. В публични здания панелите биха икономисали електрическа енергия, а в частните домове те биха били повече хармония.

Дишащи тухли пък пречистват въздуха. Те поемат нечистия въздух, след което го филтрират и връщат назад рафиниран. Поставят се на външните стени на постройката, а вътрешните се покриват със общоприета изолираност. В центъра на всяка тухла има филтрираща система, която отделя тежките частици от въздуха в резервоар. Така към този момент събраните замърсявания могат елементарно да се изхвърлят - сходно на прахосмукачка.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР