Граждански протест срещу откровената антидържавна дейност, водена от Светия Синод,

...
Граждански протест срещу откровената антидържавна дейност, водена от Светия Синод,
Коментари Харесай

Граждански протест пред Синодалната палата

Граждански митинг против откровената антидържавна активност, водена от Светия Синод, ще се организира на 22 май от 18:00 ч. пред Синодалната палата, оповестяват от Фондация " Българска памет ".

Организаторите приканват Българският патриарх Неофит да свика изключително съвещание на Св. Синод, което да ПРЕРАЗГЛЕДА решението от съвещанието на 14 май. Необходима е поддръжка в напъните за доближаване и духовно единство с хората от другата страна на границата в името на общия разцвет. Призоваваме патриарх Неофит още веднъж обществено да изрази позицията си в поддръжка на нашите братя и да има съслужение на 28 май по време на тържествата по случай 1000-годишнината от основаването на Охридската архиепископия в Охрид, Република Македония, приканват от Фондация " Българска памет " и пропомнят скандалното решение от съвещанието на 14.05.2018: ЗАБРАНА за духовниците от Българската православна черква да вземат участие в плануваното взаимно честване на 1000-годишнината от основаването на Охридската архиепископия в Охрид. В допълнение, двама български архиереи са получили възбрана да участват даже като гости на честването. Скандалното гласоподаване е станало в ОТСЪСТВИЕТО на Патриарх Неофит, който пое отговорност да приемем подадената ръка от МПЦ да им бъдем Църква-майка в борбата им за автокефалност.

Протестът е подсилен и от инициативния комитет за общо честване на двете цълкви на 1000 години от основаване на Охридската архиепископия. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР