Граждански искове за над 2 300 000 лв. предявиха близките

...
Граждански искове за над 2 300 000 лв. предявиха близките
Коментари Харесай

2,3 млн. лв. поискаха близките на тройния убиец от Рогош

Граждански искове за над 2 300 000 лева предявиха околните на починалите Енчо и Стефан Манолови и Веселин Мустафов от Рогош по отношение на обвинявания в убийството на тримата Николай Христов.

Дъщерята на Енчо Софка Халачева настоя за два пъти по 200 хиляди за породените ѝ неимуществени вреди от гибелта на татко ѝ, а брачната половинка на мъжа Недялка Манолова изиска 300 хиляди лева кръвнина за него, по 200 за двамата им синове Стефан и Веселин и 4500 лева, които отишли за заравяне. По половин милион за гибелта на татко си Стефан и по 100 хиляди за тази на дядо си Енчо пък желаеха Салие и Есат Манолови. " Искам поради брат ми и децата нещо, ние с него бяхме все дружно ", сподели пред съда Таня Колева, от която не беше постъпила писмена молба.

Николай Христов е племенник на Енчо Манолов и братовчед на братята Стефан и Веселин. Те живеели в разнообразни къщи в един двор в Рогош и постоянно спорели за собствеността им. Скандалите ескалирали на 6 август 2022 година, когато 40-годишният мъж отправил обиди към чичо си, след което влезнал в дома си. Часове по-късно татко и синове отишли в къщата на Христов дружно със Софка Халачева и почнали да чупят стъкла. Николай извадил противозаконната си пушка и разкрил огън. Тримата мъже починали, а дамата потърпевша.

Според юриста на Христов Валери Стоичков в обвинителния акт са позволени нарушавания. Той уточни, че не са разказани разногласията сред роднните, които продължавали 10 години преди съдбовната вечер. По думите на бранителя в по-голямата част от акта се проучват главно показанията на две свидетелки, а не се показва задоволително ясно фактическата конюнктура. " Има и спорни изказвания. В една обстановка прокуратурата приема, че моят подзащитен е атакуван единствено с една сопа. Малко по-надолу написа, че нападателите са били въоръжени и с железен кол ", сподели Стоичков.

" Липсват обстоятелства за връзките сред участващите в спора страни, които да са задоволително изчерпателно посочени ", съобщи арбитър Нина Кузманова. Тя уточни още, че незадоволително ясно е разказан предхождащият стрелбата спор, както и какво тъкмо е станало, когато четиримата са отишли в дома на Николай Христов. " Всеки един ли е чупил, единствено с тази сопа ли, била ли е прехвърляна от един на различен ", попита Кузманова. Неизяснено било и какъв брой изстрела са създадени и всички ли са били ориентирани към потърпевшите, както и какви са били дейностите на Софка Халачева.

" За пострадванията ѝ само излиза наяве в съдебномедицинската експертиза ", сподели арбитър Кузманова.

Магистратите отхвърлиха и разглеждането на гражданските искове в хода на делото, защото това щяло доста да затрудни процеса.

2,3 млн. лева желаеха околните на тройния палач от Рогош

Върнаха обвинителния акт на Николай Христов на прокуратурата
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР