Граждански инициативен комитет Да си върнем Сливен обявява Областния управител

...
Граждански инициативен комитет Да си върнем Сливен обявява Областния управител
Коментари Харесай

Инициативен комитет издигна за кмет на Сливен областния управител

Граждански предприемчив комитет " Да си върнем Сливен " афишира Областния шеф на Сливен Минчо Афузов за кандидат-кмет на Сливен . Това извести пред медиите член-кореспондент на Българската академия на науките Иван Гранитски.

Афузов е самостоятелен претендент, макар участието му в Българска социалистическа партия . Той обаче показа, че чака поддръжка от партията. По негови думи, екип на инициативния комитет създава стратегия за развиването и ръководството на Сливен, която следва да бъде оповестена и отворена за оферти на жители.

Афузов разясни още, че явяването му в локалните избори не поставя началото на президентски политически план на локално равнище.

" Този предприемчив комитет, който издига моята кандидатура за кмет на град Сливен, няма нищо общо с президентска партия или някой, който по някакъв метод отвън Сливен би могъл да въздейства ".

До момента за кметския пост са оповестени неговата кандидатура, както и тази на сегашния кмет Стефан Радев от ГЕРБ.

Припомняме, че Минчо Афузов бе измежду регионалните шефове, назначени от служебното държавно управление на Гълъб Донев през август 2022 година и които демонстративно подадоха своята оставка в първия понеделник след встъпването в служба на постоянното държавно управление . Оставките им не бяха признати, а от Министерски съвет обявиха, че регионалните шефове не се представители на политическа партия и са длъжни да извършват отговорностите си. Така действително Афузов и до този миг е регионален шеф на Сливен.

 Всички регионални шефове без пернишкия хвърлиха оставки Обновена
Всички регионални шефове без пернишкия хвърлиха оставки

Людмил Веселинов не желае да оставя област Перник на произвола на ориста

Прави усещане, че единствено преди няколко дни предприемчив комитет със същата структура на името си бе учредено и във Варна - Неправителствени организации " Да си върнем Варна " . Председател на Инициативния комитет е Георги Игнатов, представител Руслан Иванов. В прессъобщението, което News.bg получи се изброяват и други имена - финансовия съветник Свилен Дачев, юриста Християна Джавгова, хотелиера Силвия Колева, маркетинг експерта Екатерина Бондокова, Теодора Янева, оператор въвеждане на данни, Ирена Чунгарова, специалист обществени медии.

ИК " Да си върнем Варна " е дефинирал в 12 точки работещите решения по какъв начин да се осъществя стратегическата му цел:
Ежемесечен цифров референдум на всички решения, които касаят публичните процеси в общината. Създаване на шест Обществени медиатора /1 общински и 5 районни/, които, по сходство на омбудсмана да съставляват Гражданина пред общинската администрация. Ежегодно онлайн атестиране на общинската администрация за нейната експертна и функционална подготвеност. Създаване на публичен одиторски комитет от специалисти за инспекция на всички обществени финанси /договори, публични поръчки, възложителни процедури/. Създаване на квартални строително - надзорни комитети, които да вземат участие в приемането на всички строителни мероприятия на общината. Създаване на публични препоръки от специалисти на квартален принцип за архитектурното и техническо положение на сградния фонд. На аутсорсинг публично-частен принцип да се възвърне кварталният отговорник, който да подкрепя органите на реда. Създаване на районни " зелени патрули " следящи опазването на екологичното и животинско разнообразие на Варна. Създаване на региони здравно - обществени звена за хора в неравностойно състояние. Изграждане и реновиране на детски и спортни площадки посредством публично-частно партньорство с общината. Въвеждане на данъчни облекчения за вложители в инфраструктурата и обществена активност. Аутсорстване посредством публично-частно партниране на всички изоставени и безстопанствени здания и елементи от градската инфраструктура.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР