Граждански брак в Сливен през изминалата година сключиха 488 двойки,

...
Граждански брак в Сливен през изминалата година сключиха 488 двойки,
Коментари Харесай

Булка от Африка сключи граждански брак в Сливен 

Граждански брак в Сливен през миналата година подписаха 488 двойки, оповестиха чиновниците по гражданско положение в ритуалната зала на Общината.

Повечето бракосъчетания са през делничните дни – 406, като 75 от тях са осъществени с цялостен празничен обред. Останалите влюбени двойки са предпочели единствено да се разпишат в наличието на очевидци.

Сватбите в почивните съботни и неделни дни през миналата година са 82. С изнесен обред отвън общинската зала са извършени 13 от тях.

Смесените бракове през 2022 година са 14. Брачна половинка от Сливен са си избрали жители на Албания, Беларус, Англия, Италия, Русия, Северна Македония, Турция, Украйна, Унгария, Чехия. За първи път в града е пристигнала младоженка от Бенин, Западна Африка.

Пет нови фамилии са си дали брачна клетва на 22 февруари, вторник. Този ден е бил предпочетен поради шестте идентични числа в датата 22.02.2022 година Не е имало искащи за брак на 14 февруари, Деня на влюбените. Най-възрастните младоженци, решили се да основат семейство, са били мъж и жена от третата възраст – консуматори на обществена институция в града.

Регистрираните през 2022 година бракове са единствено с пет по-малко спрямо миналата година. Според чиновниците по гражданско положение, вижда се наклонност в цивилен брак да встъпват сътрудници на възраст над 40 и 50 години.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР