Гражданската платформата Ти броиш ще се включи и в парламентарните

...
Гражданската платформата Ти броиш ще се включи и в парламентарните
Коментари Харесай

“Ти броиш” търси 12 000 доброволци за предстоящите избори

Гражданската платформата " Ти броиш " ще се включи и в парламентарните избори на 2 април, като още веднъж ще следи за безпроблемното протичане на изборния ден. За задачата се търсят 12 хиляди доброволци, които да се включат в опазването на вота.

Инициативата съществува от няколко години и един от най-активните бранители на вота на българските жители, като обезпечава наблюдаващи и покровители в изборния ден. Основната им задача е да наблюдават за операции и фалшификации по време на гласуването и броенето на бюлетините.

След измененията в Изборния кодекс и връщането на хартиената бюлетина се обрисува заплахата от връщането на присъщите измами, показват от платформата. Тази година акцията си слага за цел да набере доброволци за всяка секция в страната, като ще комбинира ресурсите на разнообразни партии и неправителствени организации за реализиране на редом броене на вота.

" Усилието за наблюдаване на вота е надпартийна задача. Обсебването на нашата народна власт е подчинено на циничния закон: “не е значимо по какъв начин се гласоподава, значимо е кой брои ”. Целта на “Ти броиш ” е да смени неговото значение и да подсигурява, че броенето не се трансформира в замяна ", показва някогашният правосъден министър Надежда Йорданова, която е координатор на самодейността.

Междувременно " Ти броиш " получи самопризнание от Европейски Съюз и попадна в годишния Наръчник с положителни практики в битката с корупцията на Европейски Съюз. Наръчникът събира начинания с потвърдена успеваемост, с цел да въодушеви страните членки в напъните им по тематиката.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР