Гражданската отговорност може рязко , след промяна в Кодекса за

...
Гражданската отговорност може рязко , след промяна в Кодекса за
Коментари Харесай

„Гражданската отговорност” може рязко да поскъпне


„ Гражданската отговорност ” може внезапно, след смяна в Кодекса за обезпечаване. Това излиза наяве от предложение на министерството на финансите.

При пътнотранспортно произшествие с български жител в чужбина застрахователите ще би трябвало да изплащат парите абсолютно. И то без да се срещнат с документите към случая. Това планува препоръчаният правилник съгласно Националното бюро на българските автомобилни застрахователи.

„ Това ще докара до съществено увеличение на застрахователните измами, което пък ще източва застрахователните сдружения. Като краен резултат, застрахователите ще са длъжни да вдигнат фрапантно „ Гражданската отговорност “, с цел да могат да поемат изключителните разноски “, изясни Стефан Софиянски, основен секретар на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи.

От обясниха, че въпросът е от години, а в този момент към този момент е част от условията за влизане в Еврозоната.

„ Ако има някакви нередности в документите, тогава се минава към правосъдна фаза, имаме неизплатени отговорности от 10 млн. към италианско бюро.
Ако желаеме ускорени стъпки към еврото, това е ангажимент, който България е поела да откри решение “, сподели служебният министър на финансите Росица Велкова.

Трудно е да се каже с какъв брой тъкмо ще се увеличи застраховката, само че има заплаха цената да бъде вдигната неведнъж по отношение на сегашните 250 лева, изясни ръководителят на Българската асоциация на потърпевшите при произшествия Владислав Тодоров.

Повече за предстоящите промени при наложителната застраховка на колите четете на:
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР