Гражданската коалиция Изправи се. БГ. Ние идваме (ИБГНИ) ще обжалва

...
Гражданската коалиция Изправи се. БГ. Ние идваме (ИБГНИ) ще обжалва
Коментари Харесай

ИБГНИ атакува зелените сертификати в съда

Гражданската коалиция " Изправи се. БГ. Ние идваме " (ИБГНИ) ще апелира пред Върховния административен съд (ВАС) и пред Комисията по дискриминация въвеждането на зелените документи като вход на публични места. Това разгласи водачът на обединението Мая Манолова на конференция пред публицисти.

По думите ѝ заповедта не е обективна за хората, тя е противоконституционна и незаконосъобразна - разделя обществото на имунизирани и неимунизирани, браншовете, областите и обектите, в които ще се ползва , както и опонира на текстове на Наказателния кодекс. Тя чака още веднъж да бъдат ударени туристическите хотели, комерсиалните обекти и обектите за спорт и просвета.
 “Възраждане” излиза на митинг против въвеждането на зеления документ
“Възраждане ” излиза на митинг против въвеждането на зеления документ

Те желаят диалог със здравния министър и президента

Освен това при 20% имунизирано население заповедта ще бъде неработеща и неизпълнима, уточни Манолова, съгласно която отговорни за създалата се обстановка обаче са ексуправляващите. Тя не пропусна да нападне ГЕРБ, като запита да не би някогашният здравен министър Костадин Ангелов да е бил по-добър.

Манолова посочи, че в случай че служебният министър на опазването на здравето не проумее гражданското неодобрение, несъвършенствата и пороците на заповедта, ИБГНИ ще се включат в митингите.
 Българска социалистическа партия срещу зеления документ и Обновена
Българска социалистическа партия срещу зеления документ и " за " оставката на Кацаров

Въвеждането на мярката било безогледно, недопустимо и неработещо

Манолова дефинира като цялостен парадокс да се гласоподава със зелени документи на президентските и предварителни парламентарни избори на 14 ноември. Тя бе безапелационна, че цялостен народен локдаун не би трябвало да бъде въвеждан и настоя рецесията да не се употребява за политически дивиденти.

" Напълно срещу сме за затваряне, при ситуацията, че цяла Европа отваря - ние да затваряме? Няма по какъв начин посредством ограничение на права, на правото на труд да накараш хората да се имунизират. Това е непринуден акт и принудително красота не става ", акцентира Манолова.
 Протест против зеления документ със флагове на Атака и Възраждане Обновена
Протест против зеления документ със флагове на Атака и Възраждане

Хората са пред постройката на Министерския съвет, където тече съвещание на служебния кабинет

Тя прикани служебния здравен министър Стойчо Кацаров да анулира заповедта за зелените документи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР