Гражданската инициатива “Спаси София” е разработила проект за парк в

...
Гражданската инициатива “Спаси София” е разработила проект за парк в
Коментари Харесай

Спаси София готова с проект за парк Люлин градина, дарява го на общината

Гражданската самодейност “Спаси София” е създала план за парк в ж.к. Люлин, който предлага да се назовава “Люлин градина”. Той ще бъде ситуиран в най-голямото междублоково пространство и като се изключи че ще преглада красива гледва за живущите, в него ще има фитнес площадка и спортно игрище, детски кътове, създадена алейна мрежа и други

“Искаме всеки квартал на София да има хубав и организиран парк. Затова разработихме абстрактен план за парк " Люлин градина " в най-голямото междублоково пространство на Люлин. Днес в 14 ч. ще представим онлайн плана, след което безплатно ще го дарим на Общината и ще се борим за неговата реализация”, показаха от гражданската самодейност.

Оттам прецизират, че в случай че Столична община застане зад концепцията им в квартала ще бъдат построени - огромна и уредена зелена повърхност с богато озеленяване, алейна мрежа, пейки за сядане и места за отдих и другарство.



И още две детски стадиони за дребни и по-големи деца и комбинирано спортно игрище за разнообразни спортове.

Паркът ще е с осветяване, видео наблюдаване, съвременен дизайн и прелестна ландшафна архитектура.

От групировката на Борис Бонев показват още, че Люлин градина е създаден напълно непринудено и гратис от жители за жители.

“Истински имаме вяра, че запусналите междублокови пространства могат да бъдат превърнати в красиви и приятни градини, които да са център на публичния живот в кварталите. “Люлин градина” е единствено първата от многото градски трансформации, които желаеме и ще създадем в София!”, заключават оттова.

Очаквайте детайлности

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР