Гражданската гвардия на Испания разби престъпна организация, базирана в Мелиля,

...
Гражданската гвардия на Испания разби престъпна организация, базирана в Мелиля,
Коментари Харесай

Испания разби група за трафик на кокаин от Нидерландия до Мароко

Гражданската армия на Испания разруши незаконна организация, основана в Мелиля, Барселона и Гранада, която е транспортирала кокаин от Нидерландия до Мароко през самостоятелния град. Задържани са 21 души, на които към този момент са повдигнати обвинявания за закононарушения против публичното здраве, подправяне на документи и принадлежност към незаконна организация.

Операцията по залавянето им, под кодовото име " Бергантес ", е работила в продължение на месеци, през които обвинените са следени деликатно от испанските служби. Разследването е почнало, когато сътрудниците засекли транспортно средство, обвинено в превозване и внасяне на опиати в Мелиля през пристанището, в багажника, на което разкрили двойно дъно с 15 кг първокачествен кокаин, пише .

При последвалите обиски на разнообразни места са открити 59 кг кокаин и 186 кг хашиш, други опиати на стойност 3 635 000 евро, в това число и половин милион евро в брой. Конфискувани са 38 транспортни средства, електронно и мобилно телефонно съоръжение от най-ново потомство.

Блокирани са 49 банкови сметки и имущество за 653 500 евро. В хода на следствието е открито, че незаконната мрежа е била ръководена от двама братя, единият със седалище в Мароко, а другият в Гранада. Те са организирали трафика на хашиш от Мароко до Испания посредством високоскоростни или развлекателни лодки, с цел да го транспортират до Иберийския полуостров, а от Нидерландия и Барселона са изпращали кокаин в Мароко през Мелиля.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР