Гражданска инициатива за демонтиране паметника на съветската армия, приветства активността

...
Гражданска инициатива за демонтиране паметника на съветската армия, приветства активността
Коментари Харесай

Гражданска инициатива: Демонтаж на МОЧА веднага, бездействието ще ескалира напрежението в обществото

Гражданска самодейност за разглобяване паметника на руската войска, приветства интензивността на гражданското общество в поддръжка премахването монумента на окупационната алена войска от центъра на столицата и приканва виновните институции да изпълнят дълга си – за навреме осъществяване на взетите решения.

В своя позиция членовете на Сдружението остро се противопоставяме на предприемани дейности и безучастие - водещи единствено до отсрочване премахването на обекта, наричан “паметник на руската войска ” - този ослепителен и неприличен знак на пропагандата - в възхвала на войска, съдействала дружно със съдружниците Англия и Съединени американски щати за освобождение от нацизма, само че в същото време - донесла в страната ни ужаса на терора и открила нова тирания и мракобесни времена за Източна Европа! ", се споделя в нея.

Според жителите " демонстрираното действително безучастие предизвика и допуска ескалиране на напрежението в обществото, на което неведнъж сме очевидци ". " Ние не желаеме хората да се бият пред монумента. На страната си, на хората и потърпевшите се дължи възобновяване на историческата памет и истина - този паметник би трябвало да бъде отстранен! Това би трябвало да стане незабавно!

НАСТОЯВАМЕ - още през днешния ден да бъде стеснен напълно достъпа до монумента, да бъде сложена осведомителната табела за историческата истина, както и да стартира премахването му напълно от центъра на Столицата! ", се споделя в позицията на гражданската самодейност.

Пред Faktor.bg от сдружението обявиха, че има вечеи запитвания по ЗДОИ до Кмета на Софийска община, основния проектант на София и експертния живописен съвет на Следствен отдел към окръжна прокуратура, министъра на Министерство на вътрешните работи, както и до регионалния шеф.

Също по този начин има е заведено дело против регионалния шеф - за безмълвния му отвод да даде желаната информация за бездействието от страна на регионалната администрация.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР