Гражданска инициатива против изграждането на инсталация за преработка на боклук

...
Гражданска инициатива против изграждането на инсталация за преработка на боклук
Коментари Харесай

Граждани на бунт в Шумен срещу завод за боклук


Гражданска самодейност срещу построяването на апаратура за преправка на отпадък учредиха довечера жителите на шуменския квартал Дивдядово. Те се тормозят от неналичието на изясненост към желанието на немски вложители да повдигнат цех в квартала и спорната информация, която доближава до тях.

„ Притеснени сме, тъй като става въпрос за здравето ни. Събрахме се, тъй като част от хората не са добре осведомени, нашата цел е да ги осведомяваме.

Ще се обърнем към разнообразни институции, ще стигнем и до Европейския парламент. Няма сигурност и не имаме вяра на контролните органи “. Това сподели за Радио Шумен Йордан Йорданов, който единодушщно беше определен за ръководител на гражданската самодейност. След като самодейността бъде записана по съответния ред, в общинския съвет ще бъде импортирана подписка, и жителите на Дивдядово ще чакат общинските съветници да се произнесат.

„ Ако съветниците разрешат строителството на завода ще предизвикваме референдум “, безапелационен е Йордан Йорданов. На срещата в Дивдядово участваха и общинските съветници Веселин Пенчев и Добромир Драев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР