Гражданска инициатива иска съчетание на релсов път и велотрасе между

...
Гражданска инициатива иска съчетание на релсов път и велотрасе между
Коментари Харесай

Гражданска инициатива иска релсов път и велотрасе между Тодор Каблешков“ и гара Пионер“

Гражданска самодейност желае комбиниране на релсов път и велотрасе сред " Тодор Каблешков " и гара " Пионер ". Според тях това трасе не би трябвало да бъде натоварвано със строителството на здания. Също по този начин те желаят трасето да остане благосъстоятелност на държавно дружество Национална компания " Железопътна инфраструктура " (НКЖИ) като гаранция за бъдещето и за неразпарчетосване на трасето.

Къде изчезна релсово трасе от предпроектното изследване, питат те. От самодейността обръщат внимание на обстоятелството, че в предпроектното изследване е била заложена опция за съчетаване на велосипедно и релсово трасе, която обаче в следствие е отпаднала, с цел да бъдат сменени релсите със здания.

Гражданите упорстват преди взимането на каквото и да е решение, първо да се направи трафиково проучване с всички вероятни други възможности , каквото и все още не е осъществено. От тази позиция, подробният проект предпоставя идея, за която липсва задълбочена аргументация - разясняват те.

Главният проектант на Столична община непрестанно твърди, че трасето било с отпаднали функционалности и няма да има нужния трафик и че не са осъществени изследвания, само че изпада в същото несъгласие, защото сходно проучване не е направено и за защитавания от него план за велотрасе - разяснява Георги Статков от самодейността.

Предложението на жителите е скоростният трамвай (метро) лека железница, да се експлоатира взаимно от Директива за птиците НКЖИ, БДЖ и Метрополитен/Електротранспорт.

Вместо да възвърне релсовото трасе за транспорт на товари и пасажери, Столична община избира да построи върху него здания и да построи велоалея, оставяйки забележителното замърсяване, звук и пътни произшествия и разрушена инфраструктура, породени от тежкотоварните камиони.

Събраната поддръжка за възобновяване и потреблението на трасето на Околовръстната железница за превоз от районно , а освен локално значение все още са се оповестили столичния регион " Подуяне ", общините Костенец, Ихтиман, Пирдоп, Перник, Костинброд, Своге, Радомир. Национална спортна база (стопанисваща " Арена Армеец), прибавят от гражданска самодейност.

Гражданите са основали интерактивна карта на всички релсови връзки на София, от която можете да придобиете усещания за единна идея на релсовия превоз в градска среда. https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1DKY_uscRY0Py2nOThEVglDFIqm-k-fm4&ll=42.7052941957247%2C23.299508303148173&z=12
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР