Гражданите виждат, че не са приоритет на сегашното управление и

...
Гражданите виждат, че не са приоритет на сегашното управление и
Коментари Харесай

Радев: Гражданите виждат, че не са приоритет и протестират

" Гражданите виждат, че не са приоритет на настоящето ръководство и то губи тяхното доверие. Българите ясно осъзнават, че всички дейности и извинения от тук нататък на властта имат една цел - да не изгубят властта , с която са се сраснали. " Така президентът Румен Радев отговори на премиера Бойко Борисов, че президентът може да го подлага на критика колкото си изиска.

Държавният глава изясни, че е доста значимо всяка власт, без значение дали сегашната, или идната, ясно да разбере, че няма да може да ръководи по досегашния метод .

" Българите все по-решително и проведено ще търсят правата си , тъй като се мерят освен с предишното, само че и с страните към нас ", добави Радев.

По думите му, проблем в страната има и той е бездънен . Решение би трябвало да се търси от Народното събрание .

Президентът не може да желае оставката на който и да е, само че Радев подсигурява, че постоянно ще е на страната на жителите .

 Борисов: Президентът може да ме подлага на критика колкото си желае
Борисов: Президентът може да ме подлага на критика колкото си желае

А в случай че в този момент счупя страната...

Запитан по какъв начин би дал отговор на критиците си, които го считат за подбудител на митингите , Радев означи, че митингите са закономерни и основателни и никой закон не не разрешава образуване на митингите.

Относно визията за развиването на страната от страна на социалистите , президентът прикани да не се бърка закон с визия . Той разясни, че няма по какъв начин президентът да разисква с депутати закони, които са в миг на правене. " Г-жа Нинова като водач на Българска социалистическа партия изиска да ме запознае с тяхната " Визия за България ".

" Аз съм подготвен да приема и водача на Политическа партия ГЕРБ и да изслушам и неговата визия за оправянето с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на пагубния срив на вложенията и икономическото догонване на страните от Централна и Източна Европа, които се откъснаха надалеч напред по темпове на стопански напредък ", изясни Радев.

Президентът е отворен за среща с премиера Бойко Борисов .

 Президентската институция брани удовлетворението на жителите Обновена
Президентската институция брани удовлетворението на жителите

Президентът нападна налог " бричка " и измененията за митниците, само че ветото не мина в бюджетна комисия

Запитан по какъв начин би коментирал следващите обидни квалификации по адрес на майките на деца с увреждания от страна на НФСБ, президентът уточни, че държавното управление и обединението би трябвало да реагира , само че за него такива изявления от ръководещите са неприемливи.

" Управляващите към този момент се опариха от Истанбулската спогодба и се лутат по какъв начин тъкмо да дефинират своята позиция ", съобщи Радев и добави, че до момента ръководещите в никакъв случай не са изразявали твърда позиция на открито .

По отношение на Глобалния пакт за миграция на Организация на обединените нации , Радев означи, че казусът е световен и пакт би трябвало да има , само че текстовете му никога не са в наш интерес . " Там има клаузи, които слагат в риск националния суверенитет, обществената система и вътрешния ред ", уточни Радев и добави, че България не би трябвало да подписва Пакта .

На въпрос дали би се извинил от изказванията си на обществена лекция, че България е тресавище , президентът изясни, че не е споделил това, а че би трябвало да се измъкне от блатото .

Радев уточни, че би трябвало да се предава вярно какво споделя, тъй като другояче медиите попадат в графата на подправените вести .

 Втори ден Плевнелиев подлага на критика Радев за митингите
Втори ден Плевнелиев подлага на критика Радев за митингите

Правителството на Борисов е постигнало не малко, изяснява Плевнелиев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР