Гражданите, ваксинирани срещу коронавирус, които са развили имунитет, ще могат

...
Гражданите, ваксинирани срещу коронавирус, които са развили имунитет, ще могат
Коментари Харесай

Ваксинираните германци вече са с привилегии при пътуване и пазаруване

Гражданите, имунизирани против ковид, които са развили имунитет, ще могат да пазарят, без да се постанова да си вършат тест за COVID-19, и да пътуват, без да съблюдават карантина. Това съобщи ръководителят на министерството на опазването на здравето на Германия Йенс Шпан в изявление за „ Билд ам Зонтаг “, представено от БГНЕС.

" Тези, които са получили имунизацията, ще могат да пазарят или да вървят в козметични и фризьорски салони без проби. Също по този начин, съгласно института " Роерт Кох ", към този момент няма да е належащо да съблюдават карантина ", сподели Шпан.

Според него окончателното решение ще бъде взето след прекосяването на третата вълна на ковид в Германия.

Ръководителят на Министерството на здравеопазването се базира на изследване на института „ Роберт Кох “, съгласно което на 15-ия ден след привършване на имунизацията хората са по-малко заразни от тези, които имат негативен тест за COVID-19 и нямат признаци на заболяването.

В момента Германия е под карантина, само че не толкоз тежка, колкото през зимата. Отворени са учебни заведения и детски градини, фризьорски салони, салони за хубост, магазини за цветя и книги. Без проби можете главно да посещавате единствено супермаркети.

Увеличението на броя на инфектираните понижа през януари и февруари, само че от март процентите още веднъж започнаха да нарастват експоненциално. Експертите отдават това на разпространяването на по-инфекциозен вариант. Предполагаше се, че от 22 март уличните тераси на заведения за хранене, кина и театри ще могат да възобновят работата си, само че тези проекти към момента се отсрочват. Ограничителните ограничения са удължени до 18 април и евентуално ще бъдат засилени.

Поне едната част от имунизацията в Германия е получена от 12% от популацията - малко над 10 милиона души. Напълно имунизирани са 4,3 милиона.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР