Гражданите в изгорелия автобус на магистрала Струма“ през изминалата нощ

...
Гражданите в изгорелия автобус на магистрала Струма“ през изминалата нощ
Коментари Харесай

В изгорелия автобус е имало граждани от други националности

Гражданите в изгорелия рейс на автомагистрала „ Струма “ през миналата нощ не са единствено от Република Северна Македония, а и от други националности. Това стана ясно от изключителна конференция на премиера Стефан Янев и северномакедонския му сътрудник Зоран Заев, който дойде в България, с цел да посети оживелите в жестоката злополука, които са настанени в " Пирогов ".

„ Днес е необикновен ден. Ден, който за българския народ е белязан с две съществени трагедии… Трагедиите са общи. Трагедиите са това, което ни допира, което ни прави хора и съпричастни, без значение от каква народност са починалите хора “, разгласи Янев. Той изрази съболезнования към околните на умрелите.

Република Северна Македония ще разгласи ден на печал, българското държавно управление също обмисля да отдаде респект по същия метод, откакто 46 души починаха в рейс, който изгоря на автомагистрала „ Струма “, край с. Боснек.

„ Българската страна във всичките ѝ органи, имащи отношение във връзка с сигурността, преодоляването на дейностите, по този начин и по повод следствие на подобен вид произшествия, работи бързо и е на място и сега “, добави още служебният министър председател.

Янев удостовери, че оживелите 7 души от рейса са извозени до болница „ Пирогов “ в София и се чака до дни да бъдат изписани и превозени до местата, до които желаят.

Както той, по този начин и Зоран Заев, който изключително дойде у нас поради нещастието, са се срещнали с потърпевшите. Те дават свидетелски показания пред профилираните органи.

„ Всички са в положително положение, отвън заплаха за живота са, някои са с по-леки, други с по-тежки контузии “, сподели министър председателят на западната ни съседка.

Координация сред българските и северномакедонските управляващи е основана на всички равнища.

Заев изрече съболезнования на околните на починалите българи в с. Рояк, както и на околните на починалите в случая на Автомагистрала „ Струма “.

„ Ние сме дружно в положително и лошо… би трябвало да си помогнем и в положително, и в неприятно. Тази покруса ще има положително въздействие на нашите връзки, защото си оказваме помощ “, сподели Заев.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР