Гражданите трябва да знаят, че нищо не се спестява при

...
Гражданите трябва да знаят, че нищо не се спестява при
Коментари Харесай

Коледен подарък: COVID ваксината може да е на европейския пазар на 23 декември

Гражданите би трябвало да знаят, че нищо не се икономисва при инспекцията на имунизациите против коронавирус и че препаратите ще бъдат позволени единствено откакто се потвърди тяхната сигурност. Това съобщи зам.-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас пред Европейския парламент.

Той означи, че Европейска комисия е осигурила опция за пазаруване на към два милиарда дози ваксина до края на идната година и това е повече от нужното. По неговите думи следва част от непотребните количества да бъдат дарени за страните от Западните Балкани и за здравните служащи в бедните краища на света.

Схинас уточни, че Европейска комисия ще направи нужното разпоредбите за авторското право да не основат спънка пред разпространяването на имунизациите на всички места. Според него, в случай че европейската лекарствена организация утвърди имунизацията на " Пфайзер " на 21 декември, два дни по-късно Европейска комисия ще даде позволение за пазарен достъп . Той означи, че всекидневно утвърждението от комисията лишава до два месеца.

Еврокомисар Схинас добави, че имунизацията би била коледен подарък за европейските жители, в случай че всичко мине добре.

Зам.-председателят добави, че през януари следващата година може да се чака европейско позволение за имунизацията на " Модерна ", както и че лекарствената организация към този момент прави оценка имунизациите на " АстраЗенека " и " Джонсън и Джонсън ". Той уточни, че решенията за сигурността на имунизациите не са политически и се взимат от самостоятелни специалисти.

Никой не би трябвало да отхвърля опасността, пред която сме изправени. Ваксините дават вяра, само че доверието е ключ за имунизацията, съобщи Схинас.

От името на немското председателство на Съвета на Европейски Съюз Михаел Рот добави, че обществото ще бъде предпазено при имунизирането на 70-80 на 100 от жителите. По неговите думи някои държавни управления в Европейски Съюз обмислят пристъпването към наложителна имунизация.

Рот добави, че следи акции в обществените мрежи против имунизациите и дефинира това като доста рисково. Ваксините са път към дълготрайното решение против пандемията, заключи той.

Европейски страни координират дейностите си преди началото на акциите

Франция предприе дейности за съгласуваност с европейските си съседи преди началото на акцията по имунизиране против КОВИД-19, изключително в граничните региони, разгласи през днешния ден Министерството на здравеопазването, представено от Франс прес.

Париж провежда през вчерашния ден видеоконференция на министрите на опазването на здравето или техни представители от Германия, Белгия, Испания, Италия, Люксембург, Нидерландия и Швейцария за продан на информация и съгласуване на тактиките за имунизиране против КОВИД-19, изключително във връзка с характерните въпроси, свързани с трансграничното население, заяви френското здравно ведомство.

Обсъдено е насърчаването на координацията при стартирането на акциите за имунизиране и гарантирането на координация и успеваемост за трансграничното население, съгласно изказването.

Участниците се споразумяха също да споделят бързо информация, обвързвана с сигурността на медикаментите.

Според ноемврийско допитване на здравната организация " Санте Пюблик Франс ", едвам половината (53 процента) от участвалите в анкетата французи желаят да се имунизират, при 64 на 100 през юли - едно от най-малките цифри в международен мащаб.

Италия чака да стартира имунизиране сред Коледа и Нова година, заяви през днешния ден държавен източник за Ройтерс.

Страната ще стартира имунизирането с партида от 1,83 милиона дози от имунизацията на " Пфайзер " / " Бионтех ".

Началникът на кабинета на полския министър председател Михал Дворчик заяви през днешния ден, представен от Ройтерс, че имунизирането на медицински чиновници може да стартира през декември.

По-рано този месец министър-председателят Mатеуш Моравецки сподели, че кабинетът е купил над 60 милиона дози ваксина против КОВИД-19 от шестима производители.

Полша счита да имунизира цялото възрастно население от към 30 милиона, като разкрие 8000 центрове за инжектиране на препарата.

Днес в Чехия бяха открити центрове за безвъзмездни бързи антигенни проби. Те ще работят през коледно-новогодишния интервал, а за първия ден са се записали 17 000 души, съобщи ДПА.

На някои места се образуваха опашки.

Програмата за бързи безвъзмездни проби ще продължи до 15 януари. Междувременно опозицията разкритикува държавното управление, че още не е приело народен проект за имунизиране.

Първи в Чехия ще бъдат имунизирани медиците.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР