Гражданите ще могат да получават свидетелство за съдимост в момента

...
Гражданите ще могат да получават свидетелство за съдимост в момента
Коментари Харесай

Ще получаваме свидетелства за съдимост в момента на подаване на заявление


Гражданите ще могат да получават удостоверение за съдимост сега на подаване на заявките си във всяко едно бюро по съдимост към 113-те районни съдилища в страната, без оглед на това къде са родени и какво е местожителството им. Това съобщи през днешния ден зам.-министърът на правораздаването Десислава Ахладова, представена от пресцентъра на правосъдното министерство.

До средата на идната година, данните в бюлетин съдимост ще се вкарват от съдилищата електронно, а не ръчно, както е сега, е допълнила Ахладова.

По думите на ръководителя на плана Любов Бончева от Министерството на правораздаването посредством основаването на централизирана автоматизирана осведомителна система "Съдебен Статус " ще стартират да действат общо пет нови услуги.

Едната от тях е основаване на Електронен бюлетин съдимост, който ще се актуализира автоматизирано с подаване на информация от всеки съд, посредством автоматизираната система, за влезлите в действие присъди. Бюрата по съдимост към този момент ще се уведомяват електронно при съществуване на реабилитация.

Гражданите от своя страна ще могат по електронен път да получават сведение за смяна на правосъдния им статус. Електронно ще се уведомява и органът по реабилитация за изтърпените санкции от жители и за платени от тях санкции.

Стойността на плана е 1 378 858 лева, а срокът му за осъществяване е 18 месеца.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР