Гражданите ще могат да алармират институциите за храни със спорно

...
Гражданите ще могат да алармират институциите за храни със спорно
Коментари Харесай

Граждани ще могат да алармират за храни със спорно качество през нова онлайн платформа

Гражданите ще могат да сигнализират институциите за храни със противоречиво качество през нова онлайн платформа. Тя е самодейност на Сдружение  " За налична и качествена храна "  и ще се обитава на уеб страницата -, стана ясно в четвъртък по време на формалното показване, написа М

В елементи, с цел да подадат сигнал потребителите би трябвало да вкарат своите имена, имейл адрес и телефон. Предвидено е текстове поле, в което да се опишат нередностите, както и опция за прикачване на фотография и даже на касова записка.

" Сдружението продължава да бъде добър контакт и връзка сред всички институции, ангажирани с гаранцията за налична, качествена и създадена от български производители храна ", уточни ръководителят на сдружението Д-р Андрей Велчев. През последната година то е осъществило съвсем 50 изявленията, като с изключение на рубриките за диалози с производители и консуматори, към този момент има и нова – за разговор с представители на браншовите организации.

До момента фондация " За налична и качествена храна ", което към този момент е съдружие интензивно е изпращала сигнали.

" От първия път, когато депозирахме първия си сигнал, досега няма обстоен, явен и безапелационен отговор за какво във веригите не престават да се продават некачествени, главно млечни, артикули ", сподели Велчев. По думите му във време на икономическа неустановеност, когато потребителят дава своите левове за стока, нейното качество би трябвало да е обезпечено.
В хода на конференцията бе разисквана и тематиката за продоволствената рецесия. Некачествената храна, неналичието на съответен надзор и невъзможността действително да се реализира следена търговия водят до три съществени неща - неналичието на здравен надзор, загуба на български фиск и заличаване на производителите на плодове и зеленчуци в България, разяснява ръководителят на Националната асоциация на картофопроизводителите Тодор Джиков. Той предвижда, че няма по какъв начин да се стигне до продоволствена рецесия, тъй като България в Европейски Съюз и евентуален дефицит на някои плодове и зеленчуци на българския пазар може да бъзе обезщетен от общия пазар на Европейски Съюз.
" Няма никакъв проблем да бъде направена доставка, от която и да е страна членка на Европейския съюз до друга, тъй като всички закони, наредби, регламенти са идентични ", уточни също Димитър Димитров от Министерството на земеделието.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР