Гражданите не трябва да плащат сметката за провеждането на държавната

...
Гражданите не трябва да плащат сметката за провеждането на държавната
Коментари Харесай

Председателят на Столичния общински каза дали Топлофикация ще фалира

Гражданите не би трябвало да заплащат сметката за провеждането на държавната обществена политика през „ Топлофикация”. Надяваме се след 1 юни топлата вода за столичани да не спре. Това сподели в ефира на „ Денят на живо” по NOVANEWS ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

„ Правим всичко допустимо това да не се случи, само че решаваща роля има страната. Имаме уверенията от държавните компании, че до края на месец май са обезпечени запазите за работа на „ Топлофикация”. При най-лошия вид, в случай че няма различни доставки, ще се премине към потреблението на мазут, което не е екологично задоволително. Искаме обаче ясни и безапелационни задължения за града, в който живеят близо 2 милиона българи”, изясни той.

Той посочи, че сдружението работи в условия, избрани от страната.

„ За страдание, явно цената на газа ще пораства. Държавата дефинира цената и на топлинната сила. От предходната есен сигнализираме за големия проблем, който се получава- този капан „ вход- изход” с определянето на цената на газа и на крайния артикул, ножицата, която се отвори, коства на софиянци 337 милиона лв. от несъбрани вземания, тъй като страната организира обществената си политика, през столичната „ Топлофикация”. Сметката би трябвало да бъде поета от страната като буфер и поръчител в такива обстановки, а това не се случва”, сподели още Георгиев.

До банкрут на „ Топлофикация” надали ще се стигне, счита ръководителят.

„ Твърде огромно е сдружението, с цел да се случи, също така енергийната сигурност на страната ще бъде застрашена. Отговорното решение е да се огледа към проекта за построяването на нови мощности с нови вложители. Месец май следва финалната фаза на проекта”, добави той.

По отношение цената на билета за градския превоз в София нараствания няма да има.

„ Това би означавало да прехвърлим резултата на несправянето на страната с казуса с газ, върху жителите. Предстои да се одобри новата тарифна политика, внесли сме оферти от преди четири месеца, водим консултации”, изясни той и напомни, че в случай че няма газ за превоза, ще се премине към празнично разписание.

По думите му следва и ремонт и създаване на тротоари в столицата.

„ Ще се дефинира заслужено кои да бъдат ремонтирани и къде, на база на живущите хора в региона. Там, където има повече хора, ще има и повече пари. Критерии ще бъде и площта на съществуващите тротоари. Предвиждаме 11 пъти повече пари да се вложат в построяването на нови тротоари в няколко квартала”, сподели още Георги Георгиев.

Ще се подхващат и ограничения против паркирането на колите върху тротоарите.

„ Освен слагането на колчета, ще се намерения и за по този начин наречените „ кални точки”, върху които да бъде сложена подобаваща настилка за паркиране”, посочи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР