Гражданите не искат избори, а управление, което да решава проблемите

...
Гражданите не искат избори, а управление, което да решава проблемите
Коментари Харесай

Георги Свиленски: С мерките, които предлагаме, българите ще усетят подкрепата от правителството

Гражданите не желаят избори, а ръководство, което да взема решение проблемите им

“Пакетът от антикризисни ограничения, който Българска социалистическа партия предлага, включва от юли месец преизчисление на всички пенсии с нов средноосигурителен приход, с цел да може българските пенсионери да получат, първо, правдивост и второ, инфлацията да не е повече от нарастването на техните пенсии. ” Това съобщи ръководителят на парламентарната група на “БСП за България ” Георги Свиленски в предаването “Още от деня ” по Българска национална телевизия.

“Длъжни сме да използван ограничения, които да оказват помощ на българските жители. Затова с тези ограничения, които предлагаме – налагане на таван на цените на някои артикули, понижаване на Данък добавена стойност на артикули от контролирания пазар, необлагаем най-малко и преизчисляването не пенсиите – българите ще усетят поддръжката от държавното управление. Ще усетят, че в обстановка на рецесия и на война до тях има страна, която се грижи за тях, което в последните години го нямаше ”, добави той.

Свиленски отговори на терзанията, че с таван на цените ще има дефицит на артикули като изясни, че Българска социалистическа партия, дружно с тавана, предлага основаването на държавен фонд, който да компенсира разликата в цените и по този метод няма по какъв начин да се получи дефицит на артикули.

Социалистът напомни позицията на Българска социалистическа партия, че минималната работна заплата сега би трябвало да е 760 лева, като позволи, че поради рецесиите може би би трябвало да е и малко повече. “Ние ще настояваме за това, макар че знам мнението на финансовия министър тя да се замрази. Но, в последна сметка, по тази причина сме коалиция и по тази причина са тези експертни препоръки – да водим диалози ”, разяснява той.

“Хаосът с парите за пътните компании беше основан само от ГЕРБ и от ръководството на премиера Борисов с министри на районното развиване Аврамова и преди нея Нанков. Това са виновните лица ”, безапелационен бе ръководителят на парламентарната група на левицата.

Той изясни, че сега ръководещата коалиция търси легален метод да се разплати с компаниите, тъй като нелегално им е възлагана работа. “По тази тематика няма различия в обединението, всички желаят казусът да бъде решен и парите да бъдат изплатени. Има разнообразни отзиви в нюансите – дали всички пари да бъдат платени в този момент, или 50% в този момент и 50% след инспекция на качеството на осъществяване на ремонтите ”, акцентира Свиленски. Той напомни, че в зала Българска социалистическа партия е подкрепила решението да бъдат платени 50% в този момент и разгласи, че още веднъж социалистите още веднъж ще поддържат това предложение. “Всеки един българин, преди да заплати, желае да види качеството ”, уточни той.

“Коалиционното съглашение се извършва. Докато то не бъде нарушено, България ще има и държавно управление, и парламентарно болшинство. Всичко друго е въпрос на разговор ”, разяснява Георги Свиленски.

Той уточни, че Българска социалистическа партия желае да отвори Изборния кодекс, тъй като не чака нови избори. “Винаги сме казвали, че Изборният кодекс би трябвало да бъде променян най-малко 3 години преди избори, а не директно преди тях ”, напомни Свиленски.

“Аз съм бил един от най-големите бранители на машинното гласоподаване и Българска социалистическа партия сме го отстоявали в пленарна зала, тъй като тогава посочихме кои проблеми ще бъдат решени – с невалидните бюлетини, с подправените и сбърканите протоколи. Подценихме обаче казусът, който машините сътвориха – ниската изборна интензивност. По този метод държавното управление и институциите не са представителни. Ние желаеме да повишим тази представителност ”, сподели той във връзка настояването на Българска социалистическа партия да се върне смесеното машинно и хартиено гласоподаване.

“Българските жители не желаят избори сега, те желаят ръководство, което да им взема решение проблемите. Всяка една партия, която тласне сега българите към избори ще получи отговор от тях ”, безапелационен бе Георги Свиленски.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР