Гражданите на Унгария са настроени по-позитивно към ЕС от гражданите

...
Гражданите на Унгария са настроени по-позитивно към ЕС от гражданите
Коментари Харесай

Унгарците са с по-позитивно отношение ЕС от гражданите на Съюза

Гражданите на Унгария са настроени по-позитивно към Европейски Съюз от жителите на Съюза като цяло, написа унгарското англоезично издание Hungary Today.
В отчета на Евробарометър за Унгария се показва, че 43% от унгарците, взели участие в изследването имат позитивно мнение за Европейски Съюз, 19% имат отрицателно мнение и 38% имат неутрално отношение към Съюза. Средният резултат за Европейски Съюз е подобен, добавя организация Фокус.
Анкетираните, които утвърждават Европейски Съюз блока, като цяло са показали своето чувство за независимост като съображение за своето мнение. Онези, които имат отрицателно отношение към Европейски Съюз, показват бюрокрацията като причина.
Що се отнася до вярата в бъдещето на Европейски Съюз, 57% от унгарците показват оптимизъм, в съпоставяне със междинните за Европейски Съюз 58%.
Въпреки това изследването откри, че делът на тези, които считат, че Европейски Съюз се движи в неправилна посока, се усилва. Общо 39% от унгарците обявиха, че Европейски Съюз е на верния път в съпоставяне със междинните за Европейски Съюз 29%. Според 49% от унгарците Европейски Съюз се движи в неправилна посока.
Повечето от интервюираните в изследването показват като съществена грижа имиграцията, до момента в който тероризмът в този момент се преглежда като по-малко стеснителен фактор, в сравнение с в предходни години. Имиграцията и тероризмът бяха най-често посочваните проблеми от унгарците до момента.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР