Гражданите на Украйна подкрепиха на изборите за Върховна рада партията

...
Гражданите на Украйна подкрепиха на изборите за Върховна рада партията
Коментари Харесай

Председателят на ОССЕ: Украинците застанаха зад Зеленски заради желанието за край на войната в Донбас

Гражданите на Украйна поддържаха на изборите за Върховна рада партията на президента Володимир Зеленски " Слуга на народа ", защото се надяват да приключат бойните дейности в Донбас. Това съобщи през днешния ден настоящият ръководител на ОССЕ и словашки външен министър Мирослав Лайчак в изявление за братиславската телевизия " Таблет ", представен от ТАСС.

" Резултатите от парламентарните избори потвърдиха дадения (от избирателите) мощен мандат на президента Зеленски ", акцентира Лайчак и добави: " Видимо е, че хората в Украйна са изтощени от войната и Зеленски победи, защото даде обещание по време на президентските избори да завърши тази война ".

Лайчак, който в качеството си на ръководител на ОССЕ се срещна със Зеленски увери, че украинският президент има намерение да подходи съществено към въпроса за скорошното прекъсване на бойните дейности в Донбас и като цяло към стабилизирането на ситуацията в Украйна.

Към този миг ЦИК на Украйна е обработила повече от 76 % от изборните протоколи. Партията " Слуга на народа " води с 42,77 % от гласовете. Резултатите на " Опозиционна платформа - За живота " са 12,99 %. " Европейска взаимност " на Порошенко влиза в Народното събрание с 8,35 %, " Отечество " на Тимошенко с 8,08 %, а пета е партия " Глас " на Вакарчук с 6,12 %.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР