Гражданите на Украйна могат да получат достъп до българския пазар

...
Гражданите на Украйна могат да получат достъп до българския пазар
Коментари Харесай

Ето как бежанците от Украйна ще могат да работят в България

Гражданите на Украйна могат да получат достъп до българския пазар на труда за работа по следните облекчени процедури, оповестяват от пресцентъра на Министерството на труда и обществената политика.

Заетостта на хора, които имат нужните документи, удостоверяващи български генезис, се регламентира с регистрация в Агенцията по заетостта. Те би трябвало да имат и трудов контракт с локален шеф за интервал от най-малко 6 месеца. Допълнителна информация за процедурата може да намерите тук:

Украинските жители имат право на сезонна работа до 90 дни в селското, горското и рибното стопанство, хотелиерството и ресторантьорството в България без спиране в границите на 12 месеца. За задачата е нужна регистрация в Агенция по заетостта въз основа на подадена от работодателя декларация. Допълнителна информация за процедурата може да намерите тук:

Украинските жители, които са подали молба за интернационална протекция и производството не е завършило до три месеца от подаването на молбата заради независещи от тях аргументи, имат право да работят в България без позволение за работа до приключването на процедурата. Декларирането на заетостта на украинци, ползващи се с права по Закона за убежището и бежанците се прави от локалния шеф, който ги е наел с трудов контракт. Допълнителна информация може да намерите тук:

Украинци и членове на техните фамилии с предоставено право на леговище или с предоставена интернационална протекция в България имат право да работят у нас без позволение за достъп до пазара на труда. Хората, които имат статут на емигрант или филантропичен статут, могат да се записват като търсещи работа в дирекция „ Бюро по труда ” по непрекъснат или сегашен адрес на престояване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР