Гражданите на Украйна, които пристигат на територията на Пловдив област

...
Гражданите на Украйна, които пристигат на територията на Пловдив област
Коментари Харесай

Адресна регистрация на украински граждани

Гражданите на Украйна, които идват на територията на Пловдив област и биват настанени, към този момент могат да получат адресна регистрация във всички Районни ръководства на полицията (РУП) в общините в региона.

Опцията е налична от през днешния ден, 14 март, стана ясно по време на съвещание на непрекъснато настоящия щаб „Пловдив – Украйна“.

Гражданите и юридическите лица, които са дали заслон на чужденци, по закон са длъжни в период от 3 дни документално да уведомят службата за административен надзор на чужденците към Министерство на вътрешните работи или районното ръководство на Министерство на вътрешните работи по местоположение. Законът гласи, че домакините би трябвало да дават имената на непознатите жители, датата на раждане, поданството, номера и серията на документа за идентичност на всеки настанен чужденец, припомниха отрасловите институции.

Процедурата по адресна регистрация е друга от тази за регистрация на непознатите жители за даване на краткотраен или бежански статут за престояване на територията на България. Тази процедура се дава от Държавната организация за бежанците.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР