Гражданите на Шанхай, преминаващи през източния квартал Хуанпу“ по-рано този

...
Гражданите на Шанхай, преминаващи през източния квартал Хуанпу“ по-рано този
Коментари Харесай

Инженери в Китай „преместиха“ 5-етажно училище

Гражданите на Шанхай, преминаващи през източния квартал „ Хуанпу “ по-рано този месец, може да са се натъкнали на доста необикновена панорама – „ ходеща “ постройка.

85-годишното главно учебно заведение „ Лагена “ бе повдигнато от земята благодарение на нова технология, наречена „ ходеща машина “, съобщи CNN. За задачата инженери са прикрепили близо 200 мобилни подпори под пететажната постройка съгласно Лан Вуджи, основен механически началник на плана. Техният монтаж е претендирал копаене към основите на образователното заведение.

Опорите работят като робо-крака. Те са разграничени на две групи, които редуват придвижванията си, имитирайки човешката походка. Прикрепени датчици оказват помощ за управлението на процеса. Компанията на Лан, Shanghai Evolution Shift, е създала тази своя концепция през 2018 година. „ Това е все едно да дадете патерици на постройката, с цел да може по-късно да се изправи и да върви “, споделя той.

Преместването на учебното заведение с почти тегло 7600 тона се постанова, с цел да се освободи място за нов търговски и офис комплекс, чийто градеж ще бъде приключен до 2023 година. За 18 дни постройката е завъртяна на 21 градуса и е преместена на 62 метра до новото си място.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР